israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëls ministerie van Volksgezondheid koopt Regeneron om COVID-19 te bestrijden


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Naar aanleiding van een rapport in Ynet eerder deze maand, waaruit bleek dat het medicijn Regeneron niet aan de meeste patiënten werd aangeboden vanwege de hoge kosten, zei het ministerie van Volksgezondheid vandaag dat het Regeneron zal aanschaffen, omdat het medicijn patiënten helpt die lijden aan milde tot matige symptomen van COVID-19.


Regeneron, een door de FDA goedgekeurd geneesmiddel met een bewezen staat van dienst in de Verenigde Staten om het aantal ziekenhuisopnames te verlagen, is een cocktail van twee monoklonale antilichamen en werd vorige maand beschreven door de Amerikaanse coronavirus-tsaar Anthony Fauci die het gebruik ervan aanraadde.


"We willen dat mensen, zowel artsen als potentiële patiënten, het voordeel inzien van deze zeer effectieve manier om vroege infecties te behandelen," zei Dr. Fauci. "Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat vroege behandeling met anti-SARS-CoV-2 monoklonale antilichamen het risico op ziekenhuisopname of overlijden door COVID-19 met 70 procent tot 85 procent kan verminderen."


Regeneron kan immuungecompromitteerde patiënten voorzien van de antilichamen die ze nodig hebben om infectie door COVID-19 te bestrijden wanneer vaccins niet de nodige verdediging bieden.


Duizenden doses van het medicijn werden gekocht en zijn al toegediend aan honderden COVID-patiënten in Israël, maar was niet in alle ziekenhuizen beschikbaar voor het grote publiek.


"Alleen degenen die bij ons in het ziekenhuis waren opgenomen, konden het medicijn krijgen", zei een hoge functionaris van een van de ziekenhuizen. "Sommigen hebben het uit eigen zak betaald. Je moet het weten om erom te vragen," zei hij.


Andere hoge gezondheidsfunctionarissen zeiden dat ze niet begrepen waarom het medicijn niet beschikbaar was voor iedereen die het nodig heeft, maar voegden eraan toe dat de reden misschien bureaucratische strijd en meningsverschillen zijn over wie verantwoordelijk zou zijn voor de toediening ervan. Het wordt toegediend via een intraveneus infuus.


Het medicijn bevindt zich nog in de experimentele fase en heeft een noodtoestemming gekregen van de FDA. Het moet in de vroege stadia van infectie worden gegeven en wordt geschat om te voorkomen dat 15% tot 20% van de dag verslechtert tot een ernstige ziekte.


104 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws