top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IsraAID biedt langdurige steun aan de ontheemde gemeenschappen van Israël


Foto IsraAid


IsraAID, Israëls belangrijkste niet-gouvernementele humanitaire hulpgroep, ondersteunt kwetsbare en ontheemde Israëlische gemeenschappen op meer dan een dozijn locaties in het hele land.


Dit is IsraAID's eerste grootschalige reactie in Israël, voortbouwend op twintig jaar humanitaire ervaring over de hele wereld. IsraAID richt zijn reactie op geestelijke gezondheidszorg en psychosociale bescherming, onderwijs en logistieke coördinatie. Sinds 8 oktober werkt IsraAID hand in hand met ontheemde gemeenschappen om onmiddellijke hulp te bieden, evenals structuren voor de lange termijn om hun veerkracht te ondersteunen.


IsraAID werkt in ruim een ​​dozijn hotels, hostels en appartementencomplexen aan de Dode Zee, Eilat en in het centrum van het land waar ontheemde gemeenschappen worden gehuisvest. Hiertoe behoren gemeenschappen als kibboets Be'eri, kibboets Kissufim, kibboets Nir Yitzhak en anderen, die tot de zwaarst getroffenen behoorden bij de aanslagen van 7 oktober, maar ook gemeenschappen uit de wijdere regio, waaronder Sderot, Ashkelon en meer.


IsraAID heeft ongeveer 100 medewerkers, waaronder tientallen opgeleide professionals op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg en het onderwijs, die door het hele land worden ingezet. De organisatie werkt nauw samen met tientallen maatschappelijke organisaties, gemeenschapsleiderschapscommissies, regionale raden, het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Onderwijs om oplossingen op maat te bieden voor de unieke behoeften van elke gemeenschap.


De geestelijke gezondheidszorgprogramma's van IsraAID omvatten kind- en oudervriendelijke ruimtes, activiteiten om stress te verlichten, de distributie van veerkrachtpakketten en begeleiding voor ouders. Alle kinder- en ouderruimtes van IsraAID werken onder toezicht van opgeleide professionals in de geestelijke gezondheidszorg met expertise op het gebied van psychologische eerste hulp en traumazorg.


IsraAID zet zich ook in voor 'het helpen van de helpers' en faciliteert trainings- en debriefingsessies voor eerstehulpverleners, en faciliteert online webinars die professionals in de geestelijke gezondheidszorg en basisvrijwilligers trainen in psychologische eerste hulp, zelfzorg, burn-outpreventie en de preventie van plaatsvervangende problemen. trauma.


Nu gemeenschappen hun vierde week van ontheemding ingaan, heeft IsraAID gewerkt aan het bouwen van tijdelijke raamwerken die de verstoring van het onderwijs aan kinderen kunnen minimaliseren en een gevoel van stabiliteit en routine kunnen bieden. Voortbouwend op modellen die in andere noodsituaties over de hele wereld zijn ingezet, heeft IsraAID samengewerkt met lokale autoriteiten om ‘transitionele onderwijscentra’ te bouwen – door apparatuur, logistieke ondersteuning te bieden, aanvullend personeel aan te nemen en psychosociale ondersteuning te integreren.


Naast haar werk met ontheemde gemeenschappen, werkt IsraAID aan de ondersteuning van enkele van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van het land. IsraAID werkt samen met de organisatie AJEEC-NISPED, een Arabisch-Joodse NGO die werkt aan de ondersteuning van de ontwikkeling in de Negev, om bedoeïenengemeenschappen in het zuiden te bereiken, en met Assaf – de hulporganisatie voor vluchtelingen en asielzoekers in Israël – om de asielzoekersgemeenschap in Tel Aviv. In beide gemeenschappen werkt IsraAID samen met zijn partners om psychosociale ondersteuning te bieden, naast 200 gezinsmaaltijdpakketten in samenwerking met World Central Kitchen.


Naama Gorodischer, Chief Global Humanitarian and Resilience Officer van IsraAID, zei:

"We werken aan de ondersteuning van de meest kwetsbare gemeenschappen van Israël, waarvan er vele onvoorstelbare trauma's hebben doorstaan ​​en nog steeds met onzekerheid worden geconfronteerd.


De afgelopen twintig jaar heeft IsraAID gewerkt om Israëlische expertise naar meer dan 60 landen te brengen in tijden van nood. Nu is al deze ervaring thuis cruciaal. Door binnen onze thuisgemeenschap te werken, kunnen we onze wereldwijde expertise op het gebied van noodbeheer gebruiken , terwijl we door de systemen kunnen navigeren en de programma's kunnen contextualiseren op een manier die uniek is voor deze reactie. En toch zijn onze principes in deze reactie dezelfde als die van alle andere: we werken samen met gemeenschapsleiders en lokale partners om zowel onmiddellijke als langere termijn hulp te bieden aan kwetsbare gemeenschappen. Te midden van alle onzekerheid tonen gemeenschapsleiders een inspirerend vermogen om proactief op te treden en hun gemeenschappen door deze crisis te loodsen , vooral in het licht van de gruwelijke ervaringen van 7 oktober.”

187 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page