top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Aerospace Industries (IAI) heeft Tsjechië de eerste Multi-Mission Radar (MMR) geleverd


MMR in Tsjechië gearriveerd. Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft Tsjechië, via zijn Tsjechische partners RETIA en VTU, voorzien van de eerste luchtverdediging Multi-Mission Radar (MMR), als onderdeel van een deal die in december 2019 werd ondertekend door de ministeries van Defensie van zowel de Tsjechië en Israël.


De radar, die operationeel is en zich in de strijd heeft bewezen in Israël, biedt zowel bewakings- als defensiecapaciteiten aan klanten over de hele wereld, en is geïntegreerd met NAVO-systemen. De radar detecteert en classificeert dreigingen en levert wapensystemen de gegevens die nodig zijn om een ​​aantal van die dreigingen tegelijk te neutraliseren. Dankzij de geavanceerde trackingmogelijkheden van het systeem biedt de radar situationeel bewustzijn dat zowel nauwkeurig als betrouwbaar is, en omvat het de detectie en identificatie van doelen met een lage handtekening.


Foto IAI


De MMR kan tegelijkertijd meerdere missies uitvoeren, waaronder luchtverdediging tegen vliegtuigen, UAV's en drones, artillerie tegen verschillende vijandelijke doelen en de identificatie en locatie van raketlanceringen, vijandelijke artillerie en mortieren, terwijl zowel de lancerings- als de verwachte hit positie worden gelokaliseerd alsook het controleren van onderscheppende raketten die tegen deze bedreigingen zijn gelanceerd.


De MMR is het 'brein' van het Israëlische Barak MX Air and Missile Defense System, de Iron Dome en David's Sling, en tot op heden zijn er meer dan 150 van dergelijke systemen verkocht aan klanten over de hele wereld.


Foto IAI


Yoav Tourgeman, IAI VP en ELTA CEO, zei: “In samenwerking met onze lokale Tsjechische partners is IAI er trots op om het Tsjechische Ministerie van Defensie op tijd en volgens het projectschema te voorzien van deze geavanceerde radarsystemen. Ondanks de uitdagingen van de afgelopen twee jaar tijdens de COVID-19-pandemie, waren de projectteams, zowel in Israël als in de Tsjechische Republiek, in staat om succesvol samen te werken en tegelijkertijd vast te houden aan het doel van gezamenlijke productie. De geavanceerde radar die nu aan Tsjechië is geleverd, is in staat om honderden doelen tegelijkertijd te identificeren en te classificeren, onbemande platforms, raketten, raketten en andere nieuwe bedreigingen in het operationele gebied te identificeren. Wij zijn van mening dat het vermogen van het systeem om te integreren met NAVO-systemen een nieuw tijdperk van operaties voor het Tsjechische Ministerie van Defensie zal betekenen.”

97 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page