top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Premier – Tech opent seizoen met droomoverwinning in Australië

Foto Sprint Cycling


Het Israel Premier – Tech wielerteam vierde vanochtend een gedenkwaardige start van het seizoen in Australië, waarmee een epische overwinning werd geboekt voor de Britse renner Steve Williams in de slotklim van de Tour Down Under en de eindzege veilig werd gesteld.


De overwinning vertegenwoordigt een historische prestatie voor het team, waarmee het de eerste etappezege op het hoogste niveau, de World Tour, behaalde. 


Aan de finish zei een opgetogen Steve Williams  : “Om het seizoen te beginnen met de eerste overwinning van het team in de algemene tour, en onze eerste overwinning in een etappekoers op het hoogste niveau, is niets minder dan geweldig. Het is gewoonweg perfect. Het team heeft gewerkt voor mij de afgelopen twee dagen verbazingwekkend, vooral nadat ik gisteren de leiding had genomen in de tour tijdens de vijfde etappe, en natuurlijk vandaag, waar we de leiderstrui moesten verdedigen en de overwinning veilig moesten stellen. De jongens hielpen me voorop te blijven, en Op de slotklim wilde ik alleen maar aan het stuur blijven van elke rivaal die voorop reed. Ik hield stand tegen elke aanval, inclusief de laatste van del Toro van het UAE Team Emirates. Met nog 200 meter te gaan, zei ik tegen mezelf , 'Ga ervoor'. Ik heb alles gegeven wat ik had, aangevallen en gewonnen.


Beter dan dit wordt het niet." 


Williams, een 27-jarige rijder uit Wales, kwam vorig jaar bij Israel Premier – Tech. Als getalenteerde wielrenner overwon hij een langdurige blessure die zijn carrière verstoorde. Hij groeide op bij het Israëlische team en won vorig seizoen de Arctic Tour. Vandaag markeert het hoogtepunt van zijn succes – een triomf die niet alleen geldt als zijn persoonlijke grootste prestatie, maar ook een ongeëvenaarde betekenis heeft in de annalen van de geschiedenis van het Israel Premier – Tech-team. Dit bekronende moment volgt op drie raceoverwinningen die de afgelopen twee jaar in de prestigieuze Tour de France zijn behaald. 


Het team heeft tijdens de prestigieuze Tour Down Under uitzonderlijke capaciteiten getoond. Al in de tweede etappe eindigden de renners Corbin Strong en Steve Williams zelf als tweede en derde. Toen Corbin, de kopman van het team, zich wegens ziekte moest terugtrekken, stapte Williams op, wat de diepgang van het team aantoonde. "We vertrouwden hem. Hij was gewoon ongelooflijk", zegt Sam Bewley , de Nieuw-Zeelandse directeur van Israel Premier – Tech. 


Sylvan Adams, Israel Premier – Tech-eigenaar  zei: “Dit was een hele mooie overwinning voor IPT en een perfecte manier om het seizoen te beginnen. Met de naam Israël op onze truien vertegenwoordigen wij het hele land. Ik hoop dat deze grote overwinning een beetje vreugde brengt in deze periode van oorlog en verdriet. Ik ben zo trots op ons geweldige land. Ik voorspel dat we dit jaar veel gaan winnen, dus volg ons!” 

122 weergaven0 opmerkingen
bottom of page