israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF en het ministerie van Milieubescherming leiden Israëlische klimaatactie op Expo2020 in Dubai


Van links naar rechts: Hoofdwetenschapper van KKL-JNF Dr. Doron Merkel, Directeur-generaal van het Ministerie van Milieubescherming Mevr. Galit Cohen, Minister van Milieubescherming van Israël, mevrouw Tamar, Zandberg, Corporate Secretary voor KKL-JNF, dhr. Eli Cohen, CEO van de Merage Foundation Mej. Nicole Hod Stroh. Foto via KKL


Het Israëlische ministerie van Milieubescherming (MOEP), een overheidsministerie dat de nationale en internationale klimaat- en milieuactie van Israël leidt, heeft de krachten gebundeld met Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund (KKL-JNF), de grootste 'groene' organisatie van Israël en de oudste 'groene' organisatie in de wereld. Het duo maakt zich op om het allereerste evenement te organiseren in het Israëlische paviljoen op de EXPO2020 in Dubai, een van de meest spraakmakende evenementen van het decennium. Het evenement vindt plaats tijdens de Klimaat- en Biodiversiteitsweek van EXPO.


Daarnaast kondigde KKL-JNF ook aan dat het bezig is met de ontwikkeling van een gloednieuw wereldwijd centrum voor de bestrijding van de klimaatcrisis


De Expo heeft als doel het bewustzijn te vergroten over de uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd, op wereldschaal. Het duo zal de opgebouwde kennis, ervaring en paraatheid voor klimaatverandering presenteren door middel van op de natuur gebaseerde oplossingen. MOEP zal daarnaast het DeserTech-initiatief presenteren - een internationaal innovatiecentrum dat oplossingen promoot voor de uitdagingen van klimaatverandering en duurzaam leven in woestijngebieden.


KKL-JNF's 120 jaar lange staat van dienst als toonaangevend bureau voor milieu- en landbeheer maakt de organisatie klaar om regionale inspanningen op het gebied van klimaatverandering te ondersteunen en het MOEP is van plan bij te dragen aan de ontwikkeling van technologieën en beleidsmaatregelen om het hoofd te bieden aan droge klimaten en beperkte hulpbronnen, gebruikmakend van de kennis en ervaring van Israël in meerdere milieu arena's, met het oog op samenwerking met de VAE en andere regionale en mondiale partners.


Tijdens het evenement op maandag zei Tamar Zandberg, minister van Milieubescherming: "Naast het presenteren van de capaciteiten van Israël, onderzoeken we mogelijkheden voor samenwerking en partnerschappen met andere landen die met vergelijkbare uitdagingen worden geconfronteerd, zowel in onze regio als daarbuiten. Tegenwoordig leggen we de nadruk op op de natuur gebaseerde oplossingen als onderdeel van paraatheid voor klimaatverandering, het versterken en behouden van de biodiversiteit en het benutten van Israëlische technologische innovatie. De woestijn stelt de mensheid voor veel uitdagingen en de sleutel om daarmee om te gaan is; technologie, innovatie en samenwerking. Het internationale innovatiecentrum DeserTech dat we vandaag presenteerden, zal het mogelijk maken om de Israëlische ervaring en innovatie te benutten ten voordele van alle landen in de wereld, in onze strijd tegen klimaatverandering en de gevolgen ervan. Dit gesprek wordt een ontmoetingsplek voor technologie, onderzoek en beleid. We nodigen entiteiten uit de hele regio uit om met ons samen te werken om inzichten en ideeën te delen en oplossingen te ontwikkelen met het algemene zicht op het verbeteren van de omgeving waarin we allemaal leven. ”


Doron Merkel, hoofdwetenschapper van KKL-JNF, voegde toe: “KKL-JNF, als de grootste milieu-ngo van Israël, blijft Israëls leidende inspanningen die het tot een wereldspeler maken in de strijd tegen klimaatverandering. We blijven grootschalige onderzoeksprojecten promoten die Israël in de voorhoede plaatsen bij het aanpakken van de klimaatcrisis en het woestijnvormingsproces, dat in de hele regio gaande is. Op dit moment is KKL-JNF bezig met de ontwikkeling van een gloednieuw wereldwijd centrum voor de bestrijding van de klimaatcrisis. Dit internationale innovatiecentrum krijgt de opdracht om technologische oplossingen te bedenken die bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. We hopen een sfeer van internationale samenwerking te bevorderen om deze vooruitgang te bevorderen, namelijk met de landen van de Perzische Golf en andere regionale actoren.”


KKL-JNF hoopt een bijdrage te leveren aan de reeds ontluikende sfeer van samenwerking in het Midden-Oosten. Ons doel op de Expo2020 is om de wereld de unieke innovaties te laten zien die KKL-JNF heeft bedacht om de samenleving te helpen zich voor te bereiden op nieuwe bedreigingen als gevolg van klimaatverandering. Al vele jaren, sinds de oprichting van de staat Israël en daarvoor, baant KKL de weg in innovatieve landbeheeroplossingen en nu is het onze tijd om dit met de regio te delen.


Woestijngebieden, aride en semi-aride, vormen bijna 40 procent van het wereldoppervlak, met meer dan twee miljard mensen die in droge gebieden leven. Deze aantallen zullen naar verwachting toenemen als gevolg van bevolkingsgroei en klimaatverandering. Een van de grootste uitdagingen in dergelijke gebieden is het inspelen op de vraag naar water en voedsel, met directe gevolgen voor het welzijn van de bevolking in zowel ontwikkelingslanden als ontwikkelde landen.


Israël is een wereldleider op gebieden als efficiënt gebruik en hergebruik van water, droogtebestendige gewassen, opwekking en opslag van zonne-energie en het omgaan met de gezondheidsuitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering.

56 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws