israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Kleine daling ernstige zieke virus patiënten, daling dagelijkse besmettingen


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Uit de maandagmorgen vrijgegeven cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid blijkt dat de daling op bijna alle fronten blijft doorgaan. Er is sprake van minder ernstige patiënten in de ziekenhuizen, terwijl ook het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen blijft dalen.

Op zondag werden 186.816 mensen op Covid-19 getest, waarbij 52.600 positief bleken te zijn op Covid-19, een positiviteit percentage van 28,16%.


Er zijn nu 323.911 actieve virus patiënten in het land (zaterdag 335.727), de meeste met zeer lichte tot milde klachten, terwijl er duizenden helemaal geen klachten melden te hebben.


In de ziekenhuizen liggen 1.235 ernstige zieke viruspatiënten, 28 minder dan op zaterdag, waarvan 377 kritiek zijn (11 meer dan op zaterdag), met 292 van hen aan beademingsapparatuur aangesloten.


Er zijn 41 virus patiënten overleden, waardoor het dodental op 9.180 staat.


Ongeveer 1.805.109 Israëli's zijn sinds het begin van het jaar positief getest op coronavirus, meldde het ministerie van Volksgezondheid zondagavond, dat is goed voor meer dan 20% van de bevolking van het land, ofwel 1 op de 5 Israëli's.


Het aantal virus patiënten onder medisch-en verzorgend personeel is gedaald naar 5.145, waar het 12 dagen geleden nog dicht tegen de 10.000 stond.


Vanaf vandaag hoeven Israëliërs niet langer hun Groene Pas te tonen om cafe's, bars, restaurants, bioscopen, sportscholen en hotels binnen te gaan. Tegelijkertijd vervallen de limieten van het aantal bezoekers bij bijeenkomsten waar een Groene Pas voor nodig is.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws