top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Kleine stijging aantal actieve Covidpatiënten in Israël; nieuwe BA.2 virusstam in Israël vastgesteld


Foto via Wix


Premier Naftali Bennett zal vandaag, woensdag, een ontmoeting hebben met topgezondheidsfunctionarissen vanwege de toenemende COVID-19-infecties "op verschillende plaatsen in de wereld".


Het ministerie van Volksgezondheid melde vanmorgen dat twee mensen in Israël een coronavirusstam bij zich hebben die de originele Omicron en de zogenaamde "stealth" BA.2-variant combineert.


"Deze soort is nog niet in de wereld gezien", zegt het ministerie, en merkt op dat de gevallen "de afgelopen dagen" zijn gevonden bij het testen van internationale aankomende reizigers op Ben Gurion Airport.


Het ministerie zegt dat de twee gevallen milde symptomen hebben en geen speciale medische zorg nodig hebben.


Er is gedocumenteerd dat BA.2 sommige mensen opnieuw heeft geïnfecteerd na een eerste besmetting met Omicron. Er is gemengd onderzoek naar de vraag of het een ernstigere ziekte veroorzaakt, maar vaccins lijken er net zo effectief tegen te zijn.


Op dinsdag werden in Israël 57.708 mensen op Covid-19 getest en bleken 6.310 mensen (10,93%) met het virus besmet te zijn.


In totaal zijn er in Israël 37.557 actieve viruspatiënten, een kleine stijging t.o.v. maandag, waarvan 335 ernstig ziek in het ziekenhuis liggen, 5 minder dan op maandag, met 169 van hen in kritieke toestand waarvan 151 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


In de afgelopen 24 uur zijn 9 mensen aan de gevolgen van Covid-19 overleden, waardoor het dodental is gestegen naar 10.401.


In onderstaande grafiek zijn duidelijk de verschillen te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x of 4x):
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page