israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Kroonprins van Abu Dhabi nodigde president Herzog uit voor een privégesprek in zijn eigen paleis


President Herzog en zijn vrouw tijdens een eerder gesprek met de kroonprins van Abu Dhabi. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Als niet gepland onderdeel van het historische bezoek van president Isaac Herzog aan de Verenigde Arabische Emiraten en naar aanleiding van zijn productieve ontmoeting eerder op zondag met de kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, werd de president zondagmiddag onverwacht uitgenodigd voor een persoonlijke vervolgbijeenkomst in het privépaleis van de kroonprins.


De niet geplande ontmoeting werd door de kroonprins voorgesteld aan het einde van zijn lange en warme ontmoeting met de president vanmorgen. De uitnodiging van de kroonprins is een verklaring van vrede en partnerschap tussen de Verenigde Arabische Emiraten en de staat Israël.


Aan het einde van hun ontmoeting verraste president Herzog sjeik Mohammed bin Zayed met een speciaal geschenk: de naamgeving naar de Abraham-Akkoorden van een conferentie over kindergeneeskunde in het Schneider Medical Center in Holon. De conferentie zal de kennis en ervaring delen van de medische teams van het Schneider Children's Medical Center over kinderziekten, gezondheid, cultuur en hun vermogen om hun situaties met optimisme, leren, kunst en humor te confronteren.


Tegelijkertijd hield First Lady Michal Herzog een parallelle ontmoeting met Sheikha Alyazia bint Saif Al Nahyan, echtgenote van de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE, sjeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan.


241 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws