top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Langste hangbrug van Israël geopend in Jeruzalem


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Jeruzalem heeft er een toeristische attractie bij: een nieuwe hangbrug verbindt het Hinnomdal met de berg Sion. De brug is met een lengte van 202 meter de langste hangbrug in Israël en is nu begaanbaar.


Voetgangers kunnen er dagelijks van 6 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds gratis gebruik van maken. Kinderen tot 14 jaar moeten worden begeleid door een volwassene. De brug maakt het mogelijk het natuurschoon van de vallei rondom de Oude Stad van Jeruzalem vanuit het zuiden te bewonderen en via een nieuwe wandelroute de heilige plaatsen te verkennen.


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Het zuidelijke uiteinde van de brug ligt vlakbij de boerderij in Gai Ben Hinnom, die bekend staat om traditionele lokale producten als olijven, wijn en honing. Toeristische attracties in de buurt zijn onder andere het Nationaal Park Stad van David, de Sultan’s Pool en het restaurant- en winkelgebied in en rond het oude stationsgebouw HaTakhana HaRishona (‘het eerste station’). Toeristische attracties aan de kant van de berg Sion zijn onder meer het graf van Koning David, de Zaal van het Laatste Avondmaal en de Dormitio-abdij. Voetgangers kunnen via de Sionspoort verder de Oude Stad in.


In de afgelopen 20 jaar is het Hinnomdal, dat voorheen onder andere als vuilnisbelt werd gebruikt, flink aangepakt. De grond werd gesaneerd en er werden wandelpaden aangelegd. De vallei biedt wandelaars weelderige vegetatie en, dankzij de nieuwe hangbrug, een wandelpad naar de Oude Stad van Jeruzalem.


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Het project van 20 miljoen sjekel, ongeveer vijf miljoen euro, werd uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Jeruzalem-zaken en Erfgoed, het Ministerie van Toerisme en de gemeente Jeruzalem, in samenwerking met de Jerusalem Development Authority en de Moriah Company. Met 202 meter is de nieuwe hangbrug van de hoofdstad de langste van het land. Naast de brug in Jeruzalem is er een 80 meter lange hangbrug in Nahal HaBesor en een 70 meter lang exemplaar in Nesher.


Minister van Toerisme Haim Katz is blij met de opening van de hangbrug: “We hebben deze brug met haar spectaculaire uitzicht gebouwd om het toeristische aanbod in dit gebied te verbeteren. De zomervakantie die net is begonnen is een geweldige kans voor de lokale bevolking en bezoekers om deze bijzondere plek te leren kennen. We blijven investeren in het promoten van Jeruzalem als toeristische bestemming.”


“De hangbrug is een aanwinst voor het toerisme in de stad,” vertelt de burgemeester van Jeruzalem, Moshe Leon. “Jeruzalem is de belangrijkste stad in Israël die haar toeristische attracties blijft verbeteren en miljoenen investeert in de ontwikkeling van het toerisme in de stad, voor zowel binnenlandse als buitenlandse bezoekers. Ik nodig iedereen uit om Jeruzalem te bezoeken.”


2.845 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page