top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Leider Arabische Ra'am partij: "Israël werd geboren als Joodse staat en zal dat altijd blijven"


Mansour Abbas. Screenshot YouTube


"De staat Israël is geboren als een Joodse staat en zal dat ook altijd blijven", zei Mansour Abbas, leider van Ra'am (Verenigde Arabische Lijst), dinsdag op een conferentie van de Hebreeuwse zakenkrant Globes


Deze opzienbarende verklaring van Abbas in een interview met Channel 12-analist Muhammad Magadli wordt als historisch beschouwd, omdat deze heel anders is dan de visie van de Arabische partijen tot nu toe.


“De vraag is wat de status is van de Arabische burger in de Joodse staat Israël. Dat is de vraag. En deze uitdaging staat niet alleen voor Mansour Abbas, maar ook voor de Joodse gemeenschap en de Joodse burger.”


Abbas, wiens partij geschiedenis schreef door toe te treden tot de regeringscoalitie, zegt dat "er geen twijfel over bestaat dat we aan het begin van een nieuw tijdperk staan".


Het standpunt van Arabische partijen in het verleden was dat Israël een staat van al zijn burgers zou moeten zijn, niet een Joodse staat.


Arabische partijen hebben de wijziging van de Wet op de Terugkeer gesteund om het voor Arabieren gemakkelijker te maken naar Israël te verhuizen en een meerderheid te verwerven.


Joint List Knesset lid en partijleider van Balad, Sami Abou Shehadeh, reageerde door Abbas te beschuldigen van "een gespleten persoonlijkheid" en tegenstrijdige verklaringen af ​​te leggen in het Hebreeuws en Arabisch.


"Alleen een staat van al zijn burgers kan gerechtigheid en volledige gelijkheid tussen alle burgers bewerkstelligen", zei Abou Shehadeh


210 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page