top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Libanese krant die aangesloten is bij Hezbollah: 'Israël heeft de rode lijn overschreden'

Voorpagina van de Libanese krant Al-Akhbar, al-Maqbar. Via N12News


De krantenkoppen in Libanon waren woensdag gewijd aan de moord op de hoge Hamas-functionaris, Saleh al-Aaruri, in het Dahiya-district in Beiroet. Zij schreven de actie toe aan Israël en verwezen naar het mogelijke effect van de moord op de gevechten aan de Libanese grens. Onder hen beschouwde de krant Hezbollah al-Akhbar, die dreigde: "Israël heeft de rode lijn overschreden," aldus N12News.


“Uren voordat Hezbollah de verjaardag markeerde van de moord op de commandant van de Iraanse Quds-strijdmacht, Qassem Soleimani, besloot Israël de regels voor de omgang met Libanon te overtreden die een paar maanden geleden waren opgesteld door Hezbollah’s secretaris-generaal, Hassan Nasrallah”, aldus de Libanese krant. zei. Het hoofd van het politieke bureau van Hamas, Saleh al-Arouri, werd gedood tijdens een luchtaanval in het Dahiya-district in Beiroet.'


Hezbollah-secretaris-generaal Hassan Nasrallah verwees al vóór de oorlog naar de mogelijkheid van een moord op Libanees grondgebied: "Elke moord in Libanon zal tot een scherpe reactie leiden", zei hij in een toespraak die hij afgelopen augustus hield. We zullen niet zwijgen over enige Israëlische moord op een Libanees, Palestijn, Iraniër of welk ander persoon dan ook, die op Libanees grondgebied zal worden uitgevoerd."


De cover van de Syrische krant: Hamas rouwt om leider Saleh al-Aaruri en enkele van zijn metgezellen via N12News


Zelfs in de Syrische krant al-Watan, die banden heeft met het Assad-regime, besloten ze vandaag de omslag te wijden aan de persoon die plaatsvervangend hoofd was van het politieke bureau van Hamas.


“Voor de eerste keer sinds de Tweede Libanonoorlog voerde Israël een luchtaanval uit in Beiroet en voerde een moordoperatie uit tegen het Hamas-bureau in Dahiya, wat leidde tot de dood van het plaatsvervangend hoofd van het politieke bureau van Hamas, Saleh al- Aaruri en enkele van zijn metgezellen', aldus het artikel.


“Het leek erop dat de moord een nieuwe Israëlische poging was om Hezbollah mee te sleuren in een totale oorlog die het land in staat zou stellen uit de impasse in Gaza te komen, door alle fronten in brand te steken en Amerikaanse steun op te roepen om de bloedige oorlog te stoppen. door de Israëlische entiteit tegen de Palestijnen”, beweerde de krant. "Niet alleen slaagde ze er niet in haar doelen te bereiken, maar ze schudde ook haar imago in de wereld af en onthulde haar ware gezicht aan alle naties", aldus de krant.541 weergaven1 opmerking
bottom of page