israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

LinkedIn koopt het Israëlische marketinganalysebedrijf Oribi


Het Orobi team met in het midden Oribi oprichter Iris Shoor. Foto: Orobi


LinkedIn, eigendom van Microsoft, neemt het Israëlische marketinganalyseplatform Oribi over voor ongeveer 80 miljoen dollar. Oribi ontwikkelt technologie om gegevens over het onlinegedrag van gebruikers te verzamelen, waarmee bedrijven hun marketingcampagnes kunnen optimaliseren.


Als onderdeel van de overeenkomst zal LinkedIn, 's werelds grootste professionele netwerk, een nieuw centrum openen in Tel Aviv, dat in eerste instantie 50 medewerkers zal tellen, gebaseerd op Oribi personeel. De overname werd geleid door Tomer Cohen, Chief Product Officer bij LinkedIn.


Het in Tel Aviv gevestigde Oribi, opgericht in 2016, ontwikkelt web tracking- en analysetools, vergelijkbaar met Google Analytics, die inzicht bieden in gebruikersgedrag om reclamestrategieën en marketingcampagnes te informeren. Het bedrijf zegt dat hoewel Google Analytics een krachtig hulpmiddel is, het is ontworpen voor analyse-experts in het achterhoofd, terwijl Oribi een eenvoudiger platform biedt.


LinkedIn en Oribi zeiden dat de integratie van de technologie van het Israëlische bedrijf in het platform voor marketingoplossingen van LinkedIn, LinkedIn gebruikers zal helpen profiteren van verbeterde digitale campagnes en een bereik voor een professioneel publiek.


"Onze investering in Oribi bouwt voort op onze focus om oplossingen te creëren die organisaties verbinden met hun professionele doelgroepen", aldus een verklaring van LinkedIn.


"Met meer dan 57 miljoen wereldwijde bedrijven die hun merken op Pages bouwen en meer dan 24.000 virtuele evenementen die elke week worden gecreëerd, is LinkedIn nog nooit zo belangrijk geweest in het verbinden van organisaties en professionele gemeenschappen en het creëren van waarde voor bedrijven", aldus de verklaring.38 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws