top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Luchthaven Aleppo is volgens Syrië door Israël aangevallen en buiten gebruik


Screenshot Twitter


Het Syrische staatspersbureau SANA zei, onder verwijzing naar een militaire bron, dat dinsdagochtend om 02:07 uur de Israëlische vijand een luchtaanval uitvoerde vanuit de Middellandse Zee gericht op de internationale luchthaven van Aleppo. De bron zei dat de luchthaven "materiële schade" opliep en momenteel niet in gebruik is.


Er waren geen onmiddellijke meldingen van slachtoffers, maar de Syrische media zeiden dat de luchthaven is gesloten vanwege de schade die is opgelopen door de aanval. Volgens de rapporten werd de Syrische luchtverdediging geactiveerd, maar het was niet duidelijk of er onderscheppingen waren. Syrië beweert regelmatig Israëlische raketten te onderscheppen, hoewel militaire analisten dergelijke beweringen in twijfel trekken.

Zoals te doen gebruikelijk was er geen commentaar van de IDF, in overeenstemming met hun beleid om in het algemeen geen commentaar te geven op luchtaanvallen in Syrië.


Vorig jaar intensiveerde Israël de aanvallen op Syrische luchthavens om Teherans toenemende gebruik van bevoorradingslijnen vanuit de lucht om wapens te leveren aan bondgenoten in Syrië en Libanon, waaronder Hezbollah, te verstoren.


161 weergaven0 opmerkingen
bottom of page