top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Macron wil dat Israël stopt met bombarderen; Netanyahu zegt dat Hamas hiervoor verantwoordelijk is


Screenshot YouTube


De Franse president Emmanuel Macron zei vrijdag dat er “geen rechtvaardiging” is voor Israëls bombardementen op “deze baby’s, deze dames, deze oude mensen” in de oorlog tegen Hamas en herhaalde zijn oproep tot een staakt-het-vuren in Gaza.


“Daar is dus geen reden voor en geen legitimiteit. We dringen er dus bij Israël op aan om te stoppen”, zei Macron tegen de BBC, waarbij hij de hoop uitsprak dat andere westerse leiders zich bij zijn oproep zullen aansluiten.


Dit stuitte op weerstand van Netanyahu die reageerde door te zeggen (vertaald uit het Hebreeuws:

“De verantwoordelijkheid voor eventuele schade aan burgers ligt bij Hamas/ ISIS en niet bij Israël.


We mogen niet vergeten dat Israël aan de oorlog deelnam vanwege de brute moord op honderden Israëli's door die terroristische organisatie en het gijzelen van meer dan 200 Israëli's.


Terwijl Israël er alles aan doet om schade aan burgers te voorkomen en hen aanspoort de gevechtsgebieden te verlaten, doet Hamas/ISIS er alles aan om te voorkomen dat ze naar veilige gebieden verhuizen en gebruikt ze deze als menselijk schild.


Hamas/ISIS houdt onze mensen op wrede wijze gegijzeld – vrouwen, kinderen, ouderen – en begaat daarmee een misdaad tegen de menselijkheid.


Hamas / ISIS gebruikt scholen, moskeeën en ziekenhuizen als commandocentra voor terroristen.


De misdaden die vandaag door Hamas/ISIS in Gaza worden gepleegd, zullen morgen in Parijs, New York en over de hele wereld worden gepleegd.


De leiders van de wereld zouden Hamas/ISIS moeten veroordelen, niet Israël.”


420 weergaven3 opmerkingen
bottom of page