israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Marine-oefening "Noble Waters" tussen Israëlische marine en de 5e vloot van de Amerikaanse marine


Foto IDF woordvoerderseenheid


Voor het eerst werd een oefening gehouden tussen de Israëlische marine en de vijfde vloot van de Amerikaanse marine welke afgelopen dinsdag plaatsvond in de Rode Zee.


Tijdens de oefening oefenden de twee marines verschillende scenario's, waaronder verdedigings- en reddingsoperaties. Tijdens de oefening werkten de twee marines zij aan zij, leerden ze samen en versterkten ze de verbinding en de bekendheid van de vloten van de twee naties.


Israëlisch marineschip tijdens de oefening. Foto IDF woordvoerderseenheid


De oefening markeert het begin van gezamenlijke inspanningen tussen de Israëlische marine en de Amerikaanse Vijfde Vloot, als onderdeel van de overdracht van IDF-zaken aan het Amerikaanse Centrale Commando (CENTCOM). Dit is de eerste oefening van vele die in de toekomst zullen plaatsvinden.


Israëlische en Amerikaanse marine officieren. Foto IDF woordvoerderseenheid


Het uitvoeren van gezamenlijke oefeningen met onze bondgenoten en partners over de hele wereld toont het gedeelde doel aan van het beschermen en bewaken van internationale wateren die van vitaal belang zijn voor de internationale handel.


Israëlische en Amerikaanse marine officieren. Foto IDF woordvoerderseenheid


De samenwerking tussen de vloten van de twee naties werkt aan dit doel en versterkt de regionale maritieme veiligheid en stabiliteit verder. Dit partnerschap creëert een kans voor operationele en professionele ontwikkeling en maakt de Israëlische marine superioriteit in de maritieme arena van het Midden-Oosten mogelijk.53 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws