top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Mars van de Levenden 2023 wordt geleid door huidige en voormalige US-ambassadeur in Israël


Huidige Amerikaanse ambassadeur in Israël, Thomas Nides (L) en zijn voorganger David Friedman (R). Foto MOTI


De Internationale Mars van de Levenden op 18 april 2023 zal worden geleid door de Amerikaanse ambassadeur in Israël, Thomas Nides en zijn directe voorganger ambassadeur David Friedman.


Deze gezamenlijke inspanning van de Democratische en Republikeinse leiders van de relatie tussen de VS en Israël benadrukt Amerika's tweeledige solidariteit met Israël en zijn inzet om antisemitisme in al zijn vormen te bestrijden, een inzet die de politiek en partijdige agenda's overstijgt.


In een commentaar op zijn historische rol bij het leiden van de Mars, zei ambassadeur Nides: “Er kan geen kloof zijn in het Amerikaanse politieke systeem als het gaat om opkomen tegen antisemitisme en intolerantie en het verdedigen van Israël. David en ik vertegenwoordigen verschillende kanten van het politieke spectrum, maar we staan ​​aan dezelfde kant - de juiste kant - als het gaat om achter Israël staan ​​en tegen vooroordelen en haat van welke aard dan ook.


Voormalig ambassadeur David Friedman voegde toe: "Terwijl we met onze collega's arm in arm van Auschwitz naar Birkenau marcheren, zullen we in de sterkste bewoordingen demonstreren dat antisemitisme in geen enkele sector van Amerika zal worden getolereerd. Tom en ik hebben heel verschillende politieke opvattingen, maar we zijn het er volledig over eens dat antisemitisme een gemene plaag is die we moeten verslaan.”


Phyllis Greenberg Heideman, voorzitter van de Internationale Mars van de Levenden, merkte op: “Marcheren van Auschwitz naar Birkenau met deze twee vooraanstaande Amerikaanse diplomaten die duizenden mensen van goed vertrouwen van over de hele wereld leiden op Holocaust Remembrance Day, zal een krachtige boodschap aan de wereld afgeven: de Verenigde Staten van Amerika zijn voor altijd toegewijd aan en verenigd in, het nastreven van de nobele en rechtvaardige doelen van het bestrijden van antisemitisme en haat in al zijn vormen, en solidair zijn met Israël.”


Sinds de oprichting in 1988 heeft de Internationale Mars van de Levenden studenten, Holocaustoverlevenden, onderwijzers en vooraanstaande leiders van over de hele wereld naar Polen gebracht om de geschiedenis van de Holocaust te bestuderen. Elk jaar op Holocaust Remembrance Day marcheren deelnemers arm in arm van Auschwitz naar Birkenau, samen met duizenden mensen met verschillende achtergronden en religies, ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de nazi-genocide en tegen antisemitisme, vooroordelen, onverdraagzaamheid en haat. In 2023 viert de organisatie 35 jaar als fakkeldrager van herinnering en leverancier van Holocaust-educatie.

61 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page