israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Medaille voor commandanten Israëlische en Duitse luchtmachten


Opperbevelhebber van de IDF, Kochavi, overhandigt de medaille aan commandant van de Duitse luchtmacht (L). Foto IDF woordvoerderseenheid


De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, reikte maandag een medaille van waardering uit aan de commandant van de Duitse luchtmacht, luitenant-generaal Ingo Gerhartz, als erkenning voor zijn inspanningen om de nauwe samenwerking tussen de Israëlische en Duitse strijdkrachten te bevorderen.


De commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Amikam Norkin, ontving zondagavond de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland. De prijs werd uitgereikt door de Duitse ambassadeur in Israël, Dr. Susanne Wasum-Rainer. Dit is de hoogste federale onderscheiding die door de president van Duitsland kan worden toegekend als blijk van waardering voor inspanningen die bijdragen aan de Duitse samenleving. De medaille wordt uitgereikt voor bijzondere prestaties op politiek, economisch, cultureel, intellectueel of ander gebied.


De Israëlische en Duitse luchtmacht hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt. Deze samenwerking omvat de halfjaarlijkse oefening "Blue Flag", de operatie van een Duits squadron op de luchtmachtbasis Tel Nof en de oefening "Blue Wings" die vorig jaar in Duitsland werd gehouden.


De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi: “De reden dat we u deze prijs aanbieden, is uw inspanning, toewijding, gecombineerde training en wederzijdse projecten die u met de IDF heeft gepromoot. Dit is een geweldige kans voor ons om onze waardering te tonen aan u, de commandant van de Duitse luchtmacht. Doe alstublieft de groeten aan uw commandant en aan het Duitse leger als geheel. Ik denk dat we in veel arena's een geweldige relatie hebben gehad, met waarden die gebaseerd zijn op gebeurtenissen uit het verleden terwijl we samen de toekomst tegemoet gaan."


De Duitse ambassadeur in Israël, Dr. Susanne Wasum-Rainer zei in haar toespraak: “We zijn bijeengekomen ter ere van u, generaal-majoor Norkin, en ik voel me buitengewoon bevoorrecht en vereert u vandaag namens de president van Duitsland, de heer Steinmeier, de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland te mogen toekennen.


De Duitse ambassadeur in Israël met beide commandanten. Foto IDF woordvoerderseenheid


Deze Order of Merit is het hoogste eerbetoon voor heel Duitsland en de Duitse samenleving. Ik wil u, generaal-majoor Norkin, uit de grond van mijn hart bedanken voor het aanvaarden van de eervolle vermelding. Het is een symbool van waardering voor uw uitstekende en zeer belangrijke bijdrage als commandant van de Israëlische luchtmacht aan de verdieping en uitbreiding van de Duits-Israëlische betrekkingen. Duitsland en Israël zijn er de afgelopen decennia in geslaagd een sterke bilaterale relatie tot stand te brengen, een sterke vriendschap over de sintels van de Holocaust en tegen alle verwachtingen van de geschiedenis in.


Dit, wat een historisch wonder lijkt te zijn, was mogelijk dankzij de vrijgevigheid en het geloof in verzoening van vele individuen, en van het Israëlische en Joodse volk.


De bevelhebber van de Duitse luchtmacht, luitenant-generaal Ingo Gerhartz (L) en zijn Israëlische collega generaal-majoor Amikam Norkin. Foto IDF woordvoerderseenheid


De bevelhebber van de Duitse luchtmacht, luitenant-generaal Ingo Gerhartz zei tegen zijn Israëlische collega: “Beste Amikam, je hebt een grote en persoonlijke bijdrage geleverd aan het levende partnerschap tussen onze twee luchtmachten. Talloze projecten zouden niet mogelijk zijn zonder uw persoonlijke inzet. Op basis van uw initiatieven hebben we met succes 65 kapiteins en majoors van de Israëlische luchtmacht in Duitsland verwelkomd. We hebben onze jonge officieren verbonden omdat zij de toekomst zijn van onze twee luchtmachten."


De Israëlische luchtmachtcommandant generaal-majoor Amikam Norkin, bekijkt zijn Duitse medaille. Foto IDF woordvoerderseenheid.


"Onze samenwerking is van groot belang voor de veiligheid van al onze militairen. Onze samenwerking is niet gebaseerd op één project, maar op een grote verscheidenheid aan veel verschillende initiatieven. Al deze projecten verbinden mensen en geven namen en gezichten aan het partnerschap van onze luchtmacht. Beste Amikam, ik spreek mijn dankbaarheid uit voor alle energie die je in deze projecten stopt die je nauw aan het hart liggen. Je bent een militaire leider met visie en voorzichtigheid, die zowel wijsheid en openhartigheid als toewijding belichaamt. Je bent een echte bruggenbouwer tussen onze twee naties. Daarom eer ik met trots niet alleen de vriendschap tussen onze luchtmachten, maar ook uw diepe persoonlijke bijdrage. Bedankt mijn Vriend."

35 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws