israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Medische team van Hadassah Medical Center brengt Covid-expertise naar Argentinië


Op Ben Gurion International Airport op weg naar Argentinië: van links, Jorge Diener, prof.Sigal Sviri, Claudia Poggi, prof.Yoram Weiss en Andres Rojas van de Argentijnse ambassade in Israël. Foto met dank aan Hadassah / ISRAEL21C


Een team van het Hadassah Hebreeuws Universitair Medisch Centrum in Jeruzalem is nu in Argentinië om op uitnodiging van de Argentijnse regering zijn ervaring met de bestrijding van de Covid-19-pandemie te delen.


Het team onderzoekt ook de mogelijkheid om een ​​Fase III-studie van het BriLife Covid-19-vaccin in Argentinië te starten . Deze vaccin kandidaat is gezamenlijk ontwikkeld door Hadassah en het Israel Institute for Biological Research .


Afgelopen dinsdag sprak ISRAEL21c met het hoofd van de delegatie, prof. Yoram Weiss, directeur van Hadassah's Ein Kerem-campus, waar ongeveer 4.500 Covid-19-patiënten werden behandeld - meer dan in enig ander Israëlisch ziekenhuis.


"Het was een erg lange reis", zei hij over de reis naar Buenos Aires, die ongeveer 36 uur duurde. "Reizen is tegenwoordig moeilijk en omslachtig, maar we zijn hierheen gekomen omdat we denken dat we kunnen helpen."


Prof. Yoram Weiss, directeur van het Hadassah-Ein Kerem medisch centrum, spreekt in het Garrahan Pediatric Hospital in Buenos Aires. Foto met dank aan Yoram Weiss via ISRAEL21C


Weiss legde uit dat Argentinië vecht tegen een tweede golf van Covid-19.


"Dit is deels te wijten aan het feit dat ze een nieuwe variant hebben en deels omdat ze maandenlang opgesloten zaten en tot nu toe geen grote uitbraak hadden", vertelde hij aan ISRAEL21c. "We zien geen paniek, maar mensen maken zich grote zorgen."


Hadassah ondertekende samenwerkingsovereenkomsten met twee nationale Argentijnse ziekenhuizen, Garrahan en Cemic, zelfs vóór de pandemie. De delegatie vergadert met bestuurders, afdelingshoofden en verpleegkundigen van deze ziekenhuizen om suggesties te doen over hoe de faciliteiten kunnen worden ingericht om met de nieuwe golf van gevallen om te gaan.


"We helpen ze op een paar gebieden door onze ervaringen te delen", zei Weiss.


“We geven onze visie over hoe we medische zorg kunnen blijven bieden aan reguliere patiënten, zodat ze geen golf van chronische patiënten krijgen. We delen hoe we zijn omgegaan met tekorten aan persoonlijke beschermingsmiddelen en medicijnen. We hebben het over het organiseren van de ICU om voor Covid-patiënten te zorgen en over persoonlijke problemen bij het werken op een Covid ICU en het besef van burn-out bij het personeel. "


"Het andere deel van onze missie is het onderzoeken van de mogelijkheid om BriLife hier te brengen om te testen", zei Weiss. "We waren een van de toonaangevende locaties die de Fase I- en II-onderzoeken deden."


Als een Argentijns-Israëlische samenwerking tot stand komt, zou dat niet alleen fase III-proeven inhouden om te bevestigen dat BriLife veilig en effectief is, maar ook de industriële productie van het vaccin in Argentinië, omdat Israël niet beschikt over massaproductiecapaciteiten. Het idee is dat Argentinië het vaccin thuis kan gebruiken en naar andere landen kan exporteren.











34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws