top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Meer dan $ 2 miljoen toegekend aan Israëlische Climate-Tech onderzoekers en startups


Van links naar rechts Dr. Doron Markel, hoofdwetenschapper KKL-JNF; Jeff Hart, uitvoerend voorzitter van de Climate Solutions Prize; Galit Levi, Chief Officer Climate Solution Prize; Avi Hasson, CEO van Start-Up Nation Central. Foto Eliran Avital / KKL-JNF


De Climate Solutions Prize, een gezamenlijk initiatief van JNF Canada, Start-Up Nation Central en KKL-JNF, is een jaarlijks initiatief om klimaatinnovatie te stimuleren, waarbij meer dan $ 2 miljoen aan prijzen wordt toegekend aan onderzoekers en startups die oplossingen bieden voor de wereldwijde klimaatcrisis.


Het initiatief culmineerde in het Climate Solutions Prize Festival, een bijeenkomst van overheden, bedrijven en non-profitorganisaties die zich inzetten voor het stimuleren van innovatie in het klimaat-tech-ecosysteem.


Honderden gasten arriveerden vandaag op het festival, dat werd gehouden in het Hulda-woud in centraal Israël, en namen deel aan de grootschalige wereldwijde top en startup-expo.

De Climate Solutions Prize, die eerder dit jaar werd opgericht, is het meest uitgebreide initiatief dat is opgericht ter ondersteuning van onderzoek en innovatie om de klimaatveranderingscrisis aan te pakken.


Het initiatief werkt op twee verschillende sporen. Een daarvan is de Breakthrough Research Prize, die een beurs biedt aan Israëlische wetenschappers en onderzoekers. De andere is de Startup Track, die een reeks uitdagingen omvat die investeringen, geldprijzen en blootstelling aan Israëlische technologiebedrijven bieden.


Elke Startup Challenge wordt geleid door verschillende marktleiders en filantropische partners, zoals Capital Nature, The Temasek Foundation, ESIL, Kornit Digital, SolarEdge en Merck.


De winnaars in de Research Track zijn:

Prof. Avner Rothschild van het Technion

Onderwerp - Ontkoppelde waterelektrolyse voor productie van groene waterstof op schaal

Projectbeschrijving - Groene waterstof (als energiebron) geproduceerd door waterontleding met behulp van elektrolyse. Transformatief waterelektrolyseproces met hoog rendement en zonder membranen.


Prof. Itzhak Mizrahi van de Ben Gurion Universiteit

Onderwerp - Vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en klimaatverandering door een rationeel ontwerp van het microbioom van herkauwers.

Projectbeschrijving - Verminder de methaanemissies en verhoog de voerefficiëntie van herkauwers door microbiële componenten te identificeren die, samen, het leven van de gastheer mogelijk maken en ondersteunen en de dierlijke methaanemissies naar de atmosfeer verminderen.


Prof. Malachi Noked van Bar Ilan Bar Ilan

Onderwerp - Ontwikkeling van natriumionbatterijen

Projectbeschrijving - Ontwikkeling van actieve materialen voor natriumionbatterijen voor het maken van brandstofcellen als een milieuvriendelijker energieopslagsysteem.


De winnaar in de Startup-track en -uitdagingen zijn:

De winnaar in het Capital Nature Investment-traject (op zoek naar early-stage startups in duurzame energie, duurzame mobiliteit, groene bouwtechnologie en circulariteit) is Copprint, dat de zeer vervuilende chemische processen voor het vervaardigen van elektronische printplaten en antennes vervangt door eenvoudig printen van koperen inkten.


De winnaar van de Temasek Foundation Livability Innovations Challenge (bevordering van duurzaam leven in Zuidoost-Azië) is Marine Edge, dat het brandstofverbruik voor schepen vermindert, de voortstuwingsefficiëntie verbetert en de koolstofemissies voor zeetransport minimaliseert.


De winnaar van de Kornit Sustainable Fashion Tech Revolutionary Challenge (bevordering van duurzaamheid in de textielindustrie) is Styletech.ai, dat een revolutie teweegbrengt in visuele marketing door middel van AI, waardoor de ecologische voetafdruk van de mode-industrie wordt verkleind. De technologie elimineert opnamedagen, verlaagt het retourpercentage en moedigt merken aan om op aanvraag te produceren.


De winnaar in de Merck Greener Materials Challenge (op zoek naar groene chemie, duurzame materialen, energie en afvalwater en oplossingen voor efficiëntie in de toeleveringsketen) is Smart Resilin, dat resilin produceert, een biogebaseerd alternatief voor vervuilende materialen.


De winnaar van de SolarEdge EnergyTech Challenge (op zoek naar duurzame energiesystemen, energiebeheer voor thuis en elektrische auto's en opslagoplossingen van de volgende generatie) is Red Solar Flower, dat de vermindering van de CO2-voetafdruk en verbeterde voedselzekerheid bevordert door snelle inzet van zonnepanelen op gigawattschaal boven landbouw gebieden.


"Ik zou niet blijer kunnen zijn om deze droom in vervulling te zien gaan door de vindingrijkheid van Israël, de Start-up Nation, te stimuleren om de klimaatcrisis op te lossen". zei Jeff Hart, uitvoerend voorzitter van de Climate Solutions Prize.” Ik ben alle betrokkenen zo dankbaar voor het helpen met dit cruciale initiatief voor onze toekomstige generaties”.


Amnon Ben Ami, CEO van KKL - JNF: "KKL - JNF ziet de ontwikkeling van kennis en technologie als een belangrijke en noodzakelijke basis voor de strijd tegen de klimaatcrisis. De prijs wordt uitgereikt na professioneel meedenken en vervolgens voor uitzonderlijke samenwerking voor een belangrijk De aan de winnaars uitgekeerde subsidies zullen Israëlische start-ups in staat stellen belangrijke technologieën voor ons allemaal te ontwikkelen en het lijdt geen twijfel dat Israël het voortouw zal blijven nemen in het veld. KKL-JNF, als de grootste groene organisatie in Israël, stelt de behandeling van de klimaatcrisis als een vlag en we opereren in Israël en helpen organisaties en landen over de hele wereld om groener te worden."


"Israël is momenteel de thuisbasis van meer dan 700 technologiebedrijven die al oplossingen ontwikkelen om de klimaatuitdagingen aan te gaan es, waaronder duurzame voedselsystemen, circulaire economie, schone energie, efficiëntie en opslag, duurzame mobiliteit, duurzame productie, natuurbescherming en nog veel meer", aldus Start-Up Nation Central CEO Avi Hasson. "Als erkend leider in het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen voor wereldwijde uitdagingen, is Israël buitengewoon goed gepositioneerd om een centrale rol te spelen in de strijd tegen klimaatverandering en oplossingen te bieden voor de grootste gedeelde uitdaging van onze tijd."


Israël is momenteel de thuisbasis van meer dan 700 technologiebedrijven die al oplossingen ontwikkelen voor het aanpakken van klimaatuitdagingen, waaronder duurzame voedselsystemen, circulaire economie, schone energie, efficiëntie en opslag, duurzame mobiliteit, duurzame productie, natuurbescherming en nog veel meer.

52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page