israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Meer duidelijkheid over afschaffing PCR-test per 20 mei bij aankomst in Israël


Screenshot YouTube


Het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Nederland, stuurde ons een uitgebreid persbericht over het afschaffen per mei van de verplichte PCR-test bij aankomst in Israël, wat hieronder in zijn geheel staat afgedrukt.


Vanaf 20 mei schaft Israël de testverplichting bij aankomst af. Dit heeft het Israëlisch Ministerie van Volksgezondheid gisteren bevestigd.


Tot op heden waren twee PCR-testen verplicht voor het reizen naar Israël: bij vertrek uit Nederland en bij aankomst. In maart had Israël de wachttijd van de tweede PCR-test al verkort van 24 uur naar 4 uur, maar vanaf 20 mei wordt de PCR-test bij aankomst in Israël afgeschaft.


Wel moet er nog bij vertrek uit Nederland een test worden gedaan, maar vanaf 10 mei is een antigeen test ook voldoende. De antigeen test moet dan binnen 24 uur voor vertrek naar Israël zijn gedaan.


Dana Gazit, directrice bij het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Nederland: "Dit voelt echt als een persoonlijke overwinning voor mij. Ik heb een zeer lange tijd gewacht op de opening van Israël en toen het dan toch open ging, was de PCR-test bij aankomst er nog.


Naast degenen die al vakanties naar Israël hebben geplant en geboekt, zullen nu ook degenen die een test bij aankomst vervelend vonden een vakantie boeken. Israël kijkt er naar uit om iedereen weer te verwelkomen!"


Voor meer informatie kunt u zich wenden tot het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme, Postbus 3240, 1001 AA Amsterdam, tel. 020-6161948, e-mail: info-nl@goisrael.gov.il179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws