israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Met de software van de Israëlische startup Zoog wordt een telefoongesprek een spannend verhaal


Foto via ZOOG.


Tijdens de corona pandemieën zagen grootouders hun kleinkinderen niet meer en werd er veelvuldige gebruik gemaakt van telefoon of video gesprekken, die voor kinderen al snel te lang duurden, waardoor ze verveeld raakten. U kent dat vast wel.


"Het heeft geen ervaringen gecreëerd", zegt Yoav Oren, de mede-oprichter van Zoog , die drie kinderen heeft in de leeftijd van 1,5 tot 7,5 jaar oud. "Gewoon veel frustratie."


Dat was het moment waarop Oren en zijn vriend en mede-oprichter van ZOOG, Matan Guttman, beiden 38, zich realiseerden dat er een mogelijkheid was om de kloof te overbruggen door technologie toe te passen op die eeuwenoude geliefde gedeelde activiteit, een verhaal voorlezen.


"Boeken lezen is een kader voor expressie," zei hij. “Het is een geweldige manier om verbinding te maken.”


Daarom wilden Oren en Guttman een manier ontwikkelen om gepersonaliseerde videoboeken te maken


Het bedrijf neemt bestaande verhalen of verzint er zelf een en transformeert ze in gepersonaliseerde en draagbare verhalenboeken. De lezers worden onderdeel van het verhaal met augmented reality-maskers, filters, geluidseffecten en animatie, door het gebruik van machine learning en technologie voor het maken van animaties.


Gebruikers van de Zoog-app kiezen uit de beschikbare verhalen, lezen en nemen het op, terwijl ze in de camera van hun telefoon kijken. Tekst schuift over het scherm en de app geeft aan wanneer je moet glimlachen of een verdrietig gezicht moet trekken tijdens het lezen. Het bepaalt ook welke filters, maskers en accessoires op de lezer moeten worden toegepast.


Foto via ZOOG.


Als de opname klaar is, kan de lezer het verhaal delen door een link te sturen. Ontvangers hoeven de app niet te hebben gedownload en reageren of reageren met emoji's. Het bedrijf zal binnenkort ook de mogelijkheid van videoreacties vrijgeven.


"Op dit moment biedt de app vijf volledige verhalen die elk uit 3-5 hoofdstukken bestaan", zegt Oren. “Elk hoofdstuk staat op zichzelf en we brengen gemiddeld twee hoofdstukken per week uit. We werken nu aan drie nieuwe boeken.”


Het nieuwe vertelformaat is ontworpen om kinderen en hun familieleden te helpen communiceren over verschillende technologische of generatiekloven. In tegenstelling tot andere verhaal-apps die jonge mensen aanspreken, is Zoog speciaal ontworpen voor babyboomers - tussen 55 en 77 jaar - om inhoud te creëren die hun jonge kleinkinderen leuk zouden vinden.


Het bedrijf is van plan om binnen een paar weken klassiekers als Humpty Dumpty en Cinderella uit te brengen, aldus Oren.


Het in Tel Aviv gevestigde bedrijf heeft een overeenkomst getekend met de Israëlische Koren Publishers, hoewel het nog geen boeken heeft geproduceerd uit de Koren bibliotheek, meldt The Times of Israel ondertussen.


Volg deze link en probeer het ook.

65 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws