israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Met gebruik van AI probeert Google in Israël verkeerslichten efficiënter te laten werkenMet gebruik van kunstmatige-intelligentie (AI) probeert Google in Israël de efficiëntie van verkeerslichten te optimaliseren. Volgens eerste onderzoek leidde de oplossing tot een reductie van 10-20% in brandstofverbruik en vertraging op kruispunten.


Het project is onderdeel van een aantal op software gebaseerde initiatieven die door Google worden uitgeprobeerd om klimaatverandering en milieuvervuiling tegen te gaan.


Google en Alphabet CEO Sundar Pichai, beschreef in een blogpost verschillende oplossingen waarmee mensen de producten van Google kunnen gebruiken om duurzame keuzes te maken.


Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het opnemen van CO2-emissiegegevens in Google Flights, de online zoekservice voor het boeken van vluchten, en het beschikbaar stellen van milieuvriendelijke routes op Google Maps, zodat chauffeurs, fietsers en scooterrijders zuinige routes kunnen kiezen.


Pichai zei dat door het benadrukken van milieuvriendelijke routes "we schatten dat dit meer dan een miljoen ton CO2-uitstoot per jaar zou kunnen besparen - het equivalent van het verwijderen van meer dan 200.000 auto's van de weg - en u geld kunt besparen door het brandstofverbruik te verminderen."Hij zei verder dat "Google ook manieren heeft gevonden om door de hele stad routes efficiënter te maken, met vroeg onderzoek naar het gebruik van kunstmatige intelligentie om de efficiëntie van verkeerslichten te optimaliseren".


Kate Brandt, Chief Sustainability Officer van Google, legde uit dat "we in staat waren om een ​​vermindering van 10 tot 20% van de brandstof- en kruispuntvertragingstijd waar te nemen in vier locaties, waaronder Haifa, Beersheba en wegen behorende bij de Israel National Roads Company".

34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws