israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Milieuvriendelijke Israëlische betonnen fundering voor Amerikaans windenergieplan


Ecologisch beton draagt ​​bij aan een duurzame toekomst voor de offshore windindustrie. Foto met dank aan ECOncrete Tech


De regering Biden heeft zich ten doel gesteld om tegen 2030, 30 gigawatt aan offshore windenergie te creëren en tegelijkertijd de biodiversiteit en het mariene milieu te beschermen.


Het probleem is dat offshore windturbines enorme betonnen funderingen nodig hebben om ze op hun plaats te verankeren. Hydrodynamische krachten kunnen de grond rond funderingen eroderen, waardoor grote gaten ontstaan.


Ter bescherming tegen deze erosie (in de techniek "scour" genoemd) wordt beton vaak in een heuveltje rond de funderingen van de turbines geplaatst. Maar dit heeft een grote impact op gevoelige ecosystemen op de zeebodem.


Het Israëlische bedrijf ECOncrete Tech bundelt de krachten met de Amerikaanse vestiging van de Zwitserse multinational LafargeHolcim, de grootste cementproducent in de Verenigde Staten, om een ​​unieke, ecologisch voordelige beschermingseenheid voor betonschurft voor offshore windturbinefunderingen te ontwerpen en te produceren.


De eenheid zal de groei van mariene organismen vergemakkelijken en tegelijkertijd voldoen aan alle industrienormen voor het stabiliseren van de zeebodem.


"Offshore-energieproductie is wereldwijd een snelgroeiende markt, en hoewel er zeker voordelen zijn van het gebruik van hernieuwbare energie, is er ook een impact van deze gigantische structuren op de gevoelige onderwaterecosystemen", zegt Ido Sella, CEO en medeoprichter van ECOncrete Tech tegen ISRAEL21C. "We beschouwen onze samenwerking met LafargeHolcim als de sleutel tot het minimaliseren van deze impact."


Dit driejarige gezamenlijke R&D-project, dat al aan de gang is, wordt gefinancierd door een subsidie ​​van Binational Industrial Research and Development (BIRD) Energy .


31 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws