top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minder besmettingen en minder actieve patiënten, meer ernstige patiënten


Covid afdeling Rambam ziekenhuis Haifa. Screenshot YouTube


Uit de vanmiddag (16,37 uur) bekendgemaakte cijfers over woensdag door het ministerie van Volksgezondheid in Israël blijkt er sprake te zijn van een kleine daling, alhoewel er meer ernstige patiënten in de ziekenhuizen zijn opgenomen.


Op woensdag werden 275.521 mensen op Covid-19 getest en bleken er 67.723 met het virus besmet te zijn een kleine daling t,o,v, dinsdag toen er sprake was van 76.017 besmettingen. Wel is het percentage mensen dat positief testte gestegen namelijk naar 24,58%.


Het aantal ernstige patiënten in de ziekenhuizen is gestegen naar 931, waarvan er 249 kritiek zijn met 212 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn 39 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, waardoor het dodental nu op 8.541 staat.


Er is ook sprake van een stijging viruspatiënten in quarantaine onder het medisch en verzorgend personeel, dat is gestegen naar 9.822.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):

157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page