israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minder besmettingen in Israël, stijgend positiviteitspercentage


Zondagavond stonden mensen in Tel Aviv in de rij voor een 3e vaccinatie. Eigen screenshot


Ook op zondag heeft de dalende lijn in het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen in Israël zich doorgezet, blijkt uit de maandagmorgen bekend gemaakte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid. Wat echter zorgen baart is het positiveiteitspercentage dat opnieuw is gestegen en waar niemand een verklaring voor heeft.


Na het testen van 91.051 mensen bleek 7,81%, of wel 6.576 mensen, postief op het cornavirus te testen. Hierdoor zijn er nu 79.625 actieve virus patiënten in het land.


Daarvan zitten er 175 in een quarantainehotel en liggen er 1.145 mensen in het ziekenhuis, 30 minder dan op zaterdag.


Van hen zijn er 731 ernstig ziek, een stijging van 5 t.o.v. zaterdag, terwijl 201 in kritieke toestand verkeren =, een stijging van 10 t.o.v. zaterdag, met 160 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur, een stijging van 11 t.o.v. zaterdag.


Het aantal doden door het coronavirus blijft stijgen, op zondag zijn er 32 patiënten aan het virus overleden, waardoor het aantal doden nu op 6.990 staat.


Tot nu toe heeft niemand een verklaring voor het alsmaar stijgende positiviteitspercentage, dat in een dag is gestegen van 7,09% naar 7,81%.


Inmiddels kan vanaf vandaag iedereen vanaf 12 jaar en ouder een drede vaccinatie krijgen indien de tweede vaccinatie minstens vijf maanden geleden is gezet.


Ook is besloten dat vanaf vrijdag 3 september terugkerende reizigers die driemaal zijn gevaccineerd tot maximaal 24 uur in quarantaine moeten inplaats van minimaal 7 dagen.


Door het ministerie werd verklaard dat het overgrote deel van de patiënten in ernstige of kritieke toestand niet is gevaccineerd.


Inmiddels hebben meer dan 2 miljoen Israëlis een derde vaccinatie gekregen en blijkt uit eerste onderzoek door het ministerie van Volksgezondheid onder 1,1 miljoen voor de derde keer gevaccinneerden dat slechts 0,2 procent de diagnose COVID-19 gesteld kregen nadat er ten minste zeven dagen verstreken waren sinds de derde injectie.


In absolute termen is het aantal virusdragers onder mensen die hun derde dosis heeft gekregen 2.790.


Van hen werden er slechts 187 (0,01%) opgenomen in het ziekenhuis en kregen er 88 (0,008%) ernstige symptomen.


Minder dan 15 van hen zijn gestorven, maar het rapport van het ministerie van Volksgezondheid biedt geen exact aantal.


66 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws