israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Minder dagelijkse besmettingen, stijging ernstig zieke virus patiënten in ziekenhuizen


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Uit de zondagochtend door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakte Covidcijfers, blijkt dat er een daling was van het aantal dagelijkse besmettingen maar een stijging naar recordhoogte van het aantal ernstige zieke virus patiënten in de ziekenhuizen.


Op zaterdag werden 115.904 mensen op Covid getest waarbij 33.374 met het virus besmet bleken, een positiviteit percentage van 28,79%.


Er waren op zaterdag 335.727 actieve viruspatiënten in het land, de meesten met lichte tot milde klachten.


In de ziekenhuizen lagen op zaterdagavond 1.263 ernstig zieke virus patiënten, een nieuw record, waarvan 366 in kritieke toestand met 291 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn zaterdag 28 mensen aan Covid-19 overleden, waardoor het totaal aantal doden nu op 9.139 staat.


Vanaf maandag hoeven Israëliërs niet langer hun Groene Pas te tonen om cafe's, bars, restaurants, bioscopen, sportscholen en hotels binnen te gaan. Tegelijkertijd vervallen de limieten van het aantal bezoekers bij bijeenkomsten waar een Groene Pas voor nodig is.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):
93 weergaven1 opmerking
bottom of page
israelnieuws