top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minder dan 10.000 nieuwe dagelijkse besmettingen in Israël


Foto via Wix


Op de dag dat het Groene Paspoort is verdwenen en gevaccineerde en niet gevaccineerde toeristen het land weer in kunnen, blijkt uit de vanmorgen bekendgemaakte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid dat er op maandag minder dan 10.000 nieuwe besmettingen waren in het land.


Op maandag werden 68.681 mensen op Covid-19 getest en bleken 8.372 met het virus besmet te zijn, het positiviteit percentage kwam uit op 12,19%.


Er zijn nog 72.270 actieve virus patiënten in het land, het overgrote deel met lichte tot milde klachten, ter wijl er in de ziekenhuizen nog 582 ernstige zieke viruspatiënten zijn opgenomen, het overgrote deel daarvan is niet gevaccineerd.


Van hen verkeren 254 in kritieke toestand, met 215 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn de afgelopen 24 uur 60 mensen aan Covid-19 overleden. Ook mensen met een onderliggende ziekte met Covid, worden meegeteld als zijnde overleden aan de gevolgen van Covid.

Vanaf vandaag is iedereen weer welkom in Israël, gevaccineerde en niet gevaccineerde, terwijl de Groene Pas eisen zijn opgeheven.


In onderstaande grafiek zijn duidelijk de verschillen te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x of 4x):
48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page