israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Minder ernstige virus patiënten, afname dagelijkse besmettingen verdere daling R-cijfer


Mobiele vaccinatie unit MDA. Foto via MDA


Uit de dinsdagochtend bekendgemaakte Covid-19 cijfers van Israëlische ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er minder ernstige virus patiënten in de ziekenhuizen zijn opgenomen en dat het R-cijfer verder is gedaald.


Op maandag werden 256.270 mensen op Covid-19 getest, waarbij 67.580 met het virus besmet bleken te zijn, minder dan de 74.312 besmettingen op zondag. Het positiviteits percentage is ook gedaald en kwam uit op 26,37%.


Er zijn nu 425.008 actieve viruspatiënten in het land waarvan de meeste slechts licht tot milde klachten hebben.


In de ziekenhuizen liggen 15 ernstige viruspatiënten minder dan op zondag, namelijk 1.084 waarvan 306 (332) in kritieke toestand met 247 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn 80 mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19, waardoor het aantal doden nu op 8.804 staat.


Het aantal medisch personeel wat in quarantaine zit blijft ook dalen en staat op 7.170.


Corona-tsaar Prof. Salman Zarka zei dat de Delta-variant niet langer een leidende rol speelde bij de uitbraak van het land en grotendeels werd verdrongen door de meer besmettelijke Omicron-variant, of BA.1. Ook werden 350 gevallen van de BA.2 Omicron variant ontdekt in Israël, waarvan wordt aangenomen dat deze zelfs nog meer overdraagbaar is, wat tot bezorgdheid leidde bij gezondheidsfunctionarissen.


Volgens Zarka hebben bijna 650.000 Israëli's hun vierde dosis van het COVID-19-vaccin gekregen, zonder dat er nieuwe bijwerkingen zijn gemeld.


Het Israëlische R-nummer van het coronavirus – dat meet hoeveel nieuwe coronavirusinfecties gemiddeld uit een enkel geval voortkomen – daalde tot 0,94, wat suggereert dat de pandemie afneemt.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):67 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws