top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minder nieuwe besmettingen op donderdag, meer virus patiënten in de ziekenhuizen


Covid afdeling Rambam Ziekenhuis. Screenshot YouTube


Op donderdag werden er minder Covid besmettingen in Israël geteld maar lagen er meer ernstig zieke virus patiënten in de ziekenhuizen van het land, zo blijkt uit de donderdagavond bekendgemaakte Covid cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.


Nadat er op donderdag 354.598 mensen op Covid-19 waren getest, bleken 65.117 met het virus besmet te zijn, minder dan de 71.844 die op woensdag werden geteld. Het positiviteit percentage kwam uit op 18.36.


Er zijn nu 412.460 actieve patiënten in het land, 24.062 meer dan op woensdag, alhoewel experts zeggen dat het werkelijke aantal 1 tot 1,5 maal hoger is omdat veel mensen zich niet melden en het thuis uitzieken.


Het aantal ernstig zieke virus patiënten is gestegen van 541 op woensdag naar 593, waarvan 168 in kritieke toestand zijn met 112 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn de afgelopen 24 uur 8 mensen aan het virus overleden waardoor het dodental nu op 8.370 staat.


Inmiddels is het aantal zorg-en medisch personeel wat thuis in quarantaine zit gestegen naar 9.867, wat voor steeds meer instellingen en ziekenhuizen tot problemen lijdt.


Op donderdag heeft de Israëlische regering besloten dat vanaf donderdag 27 januari schoolkinderen niet meer in quarantaine hoeven nadat ze in contact zijn gekomen met een besmet persoon.


Scholieren zullen tweemaal per week, op zondag en woensdag op Covid-19 worden getest, ouders krijgen hiervoor gratis antigenentests. Blijkt een scholier poitief te zijn dat volgt een PCR test bij een van de testcentra in het land.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):


68 weergaven0 opmerkingen
bottom of page