israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid, heeft de Israëlische ambassade in Abu Dhabi geopend


Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid en de minister van Cultuur van de VAE tijdens de opening van de Israëlische ambassade in Abu Fhabi. Screenshot video


Als een van zijn eerste daden na aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft Israëls minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid de Israëlische ambassade in Abu Dhabi officieel geopend door middel van het doorknippen van een lint.


Lapid verrichte de opening van ambassade samen met de minister van Cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten, Noura Al Kaabi.


Chabad rabbijn Levi Duchman, had eerder de mezoeza bij de ingang van de ambassade aangebracht en de gebruikelijke zegen uitgesproken, waarbij ook vertegenwoordigers van de plaatselijke Joodse gemeenschap aanwezig waren.


De Israëlische ambassadeur in de VAE Eitan Na'eh is sinds januari in het land en opende de vertegenwoordiging van Israël in de iconische Etihad-torens van de hoofdstad. Er zijn al plannen om de ambassade uit te breiden naar een grotere kantoorruimte.


Tijdens de inauguratie van de ambassade in Abu Dhabi, beschreef Lapid de gelegenheid als een “historisch moment” en bedankt voormalig premier Benjamin Netanyahu voor zijn “visie”."We staan ​​hier omdat we vrede boven oorlog hebben gekozen", zei Lapid, waarbij hij benadrukte dat de opening van de ambassade slechts het begin van het was.


"Israël wil vrede met al zijn buren", zegt hij. "Israël gaat nergens heen want het Midden-Oosten is ons thuis."


"Vrede is geen compromis, vrede is de overwinning van al het goede," aldus Lapid waarbij ook voormalig President Trump bedankte voor zijn inspanningen om de overeenkomsten ondertekend te krijgen.


Noura Al Kaabi, minister van Cultuur en Kennisontwikkeling van de Emiraten, zei bij de inhuldiging "Het is essentieel dat we onszelf en onze kinderen voorbereiden op een nieuwe wereld".


"Ze onderstreepte het enthousiasme over wat naar we hopen de eerste van vele bezoeken op hoog niveau zal zijn, en beëindigde haar toespraak in het Hebreeuws : Todah Raba"

24 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws