israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Benny Gantz bij de veiligheidsconferentie in München


Minister van Defensie Gantz tijdens zijn ontmoeting met de Amerikaanse vice-president Kamela Harris. Foto via GPO


Minister van Defensie Benny Gantz neemt aan de veiligheidsconferentie in München. De minister zal op zondag een toespraak houden en deelnemen aan het Abraham Accords-panel dat later die dag plaatsvindt.


De minister van Defensie is gisteravond in München geland en heeft inmiddels ontmoetingen gehad met de Griekse premier, Kyriakos Mitsotakis, en de minister van Defensie, Nikos Panagiotopoulos, met de Finse minister van Defensie, Antti Kaikkonen, met de Georgische premier, Irakli Garibashvili, met de president van het World Economic Forum, Børge Brende, en met de vice-minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein, Abdullah Bin Hamad Al Khalifa.


Op zondag zal hij een ontmoeting hebben met de Franse minister van de strijdkrachten, Florence Parly en met de Britse minister van Defensie, Ben Wallace.


Zaterdagavond had Gantz een ontmoeting met de Amerikaanse vice-president Kamala Harris voor een discussie over de ongeëvenaarde, strategische band tussen Israël en de VS. "Onze banden en samenwerking dragen bij aan de veiligheid van zowel onze naties als de regio van het Midden-Oosten als geheel", tweette Gantz later op zaterdagavond.

In een verklaring zei Gantz verder dat: "zijn dank heeft uitgesproken aan de Amerikaanse president Biden en de VP voor hun inzet om een ​​nucleair Iran te voorkomen. Ik heb haar gezegd dat elke toekomstige overeenkomst een consequente handhaving door de IAEA moet omvatten, naast het behandelen van de openstaande dossiers in het nucleaire programma", aldus Gantz.


Gantz voegde daaraan toe dat: "hij haar ook heeft bedankt voor de belangrijke rol van de Verenigde Staten bij het handhaven van de stabiliteit in het Midden-Oosten, ondanks de regionale agressie van Iran en zijn bondgenoten. Verder bespraken wij ook het belang van uitbreiding van de Abraham-akkoorden, de situatie in Oekraïne en het belang van het nastreven van vertrouwenwekkende maatregelen met de Palestijnen. Daarnaast heeft hij Harris geïnformeerd over een reeks stappen die Israël van plan is te nemen om de samenwerking met onze buren in de regio te verdiepen.”


Gantz had zaterdagavond ook een ontmoeting met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock en de Duitse minister van Defensie Christine Lambrecht.60 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws