israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Benny Gantz voor viering van 30 jaar Israël-Indiase betrekkingen


Minister Benny Gantz met zijn Indiase collegaminister van Defensie Shri (HE) Rajnath Singh. Foto Virender Singh / GPO


Minister van Defensie Benny Gantz begon zijn, eerder uitgestelde, officiële bezoek aan India donderdag, met het eren van gesneuvelde troepen bij het National War Memorial in New Delhi.


Na de ochtendceremonie werd minister Gantz ontvangen door zijn Indiase tegenhanger, minister van Defensie Shri (HE) Rajnath Singh, terwijl de landen 30 jaar officiële diplomatieke banden en defensiesamenwerking vieren. De partijen herhaalden hun engagement om de samenwerking op defensiegebied te verdiepen en uit te breiden door een visie voor toekomstige samenwerking te presenteren, uiteengezet in een gezamenlijke verklaring.


De ministers voerden een discussie over onderwerpen als strategische mondiale uitdagingen, militaire samenwerking, industriële samenwerking op het gebied van defensie en gezamenlijke O&O. Ze bespraken ook een samenwerkingsovereenkomst tussen de Indiase DRDO (Defence Research and Development Organization) en het Israëlische directoraat voor defensie-R&D, die de uitbreiding van technologische samenwerking en ontwikkeling tussen de landen mogelijk zal maken.


Foto Virender Singh / GPO


Tijdens de bilaterale bespreking hebben de ministers hun voornemen uitgesproken om de samenwerking op defensiegebied tussen de landen verder te ontwikkelen op een manier die gebruikmaakt van de technologische vooruitgang en operationele ervaring van Israël, samen met de buitengewone ontwikkelings- en productiecapaciteiten van India. Samenwerking tussen de landen zou in lijn zijn met de "Make in India"-visie van premier Modi.


Ten slotte bespraken de ministers partnerschappen binnen het kader van de regering tot regering, militaire training en technologische samenwerking met een focus op UAV's en defensieve capaciteiten.


Aan Israëlische zijde werd de bijeenkomst bijgewoond door de stafchef van de Israëlische minister van Defensie Maayan Israeli, militair secretaris Brig. Gen. Yaki Dolf, directeur van het Beleid en POL-MIL Bureau Dror Shalom, hoofd van het directoraat Internationale Defensiesamenwerking Yair Kulas, Israëls Defensieattaché voor India, kolonel Asaf Maller, en ambassadeur Naor Gilon.26 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws