top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant tegen de IDF-troepen aan de noordgrens van Israël: “De Iraniërs hebben gefaald"

Foto Ariel Hermoni / GPO


Dinsdag heeft minister van Defensie Yoav Gallant een bezoek gebracht aan de noordgrens van Israël, waar hij samen met hoge IDF-functionarissen en troepen die opereren in het gebied van West-Galilea, een operationele situatiebeoordeling hield.

Minister Gallant hield een gesprek met IDF-commandanten over het belang van de operationele activiteiten om de Hezbollah-troepen uit het grensgebied te verdrijven, en prees de soldaten voor hun prestaties.

Minister Gallant besprak de Iraanse aanval op Israël en benadrukte dat Iran er niet in zal slagen Israël af te schrikken en te voorkomen dat Israël optreedt tegen Iraanse pogingen om zijn capaciteiten in het hele Midden-Oosten te versterken.

Later vandaag bezocht minister Gallant het Galilea-ziekenhuis in Nahariya, waar hij gewonde soldaten ontmoette.

Foto Ariel Hermoni / GPO


Fragmenten uit de opmerkingen van de minister:

“De Iraniërs vielen ons agressief aan met behulp van meer dan 500 wapens, maar geen enkele kruisraket of UAV bereikte Israël, en van de 100 ballistische raketten, met ieder 100 kilo explosieven, vielen er slechts vier in Israël. Dit is het resultaat van onze voorbereidingen met onze internationale partners, evenals van de capaciteiten van de IDF.”

“De Iraniërs zullen niet in staat zijn een nieuwe status van afschrikking tegen de staat Israël te vestigen. IAF-vliegtuigen opereren overal – de lucht van het Midden-Oosten is ‘open’ en elke vijand die tegen ons vecht, zal worden getroffen, waar hij zich ook bevindt.”

“De taken die voor ons liggen zijn serieus. Ik zie wat u, verwijzend naar de troepen, doet en ik ben ervan overtuigd dat we het stadium zullen bereiken waarin onze burgers veilig naar hun huizen kunnen terugkeren – we zullen dit bereiken via militaire actie of via een overeenkomst. Het is altijd beter om tot overeenstemming te komen, maar we bereiden ons voor op alle mogelijkheden.”

264 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page