top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie tegen US-collega: "Israël zal alles doen om Iran te stoppen"Screenshot YouTube


Woensdag heeft de Israëlische minister van defensie Gallant zijn eerste gesprek met zijn Amerikaanse tegenhanger, minister van Defensie Lloyd Austin gevoerd en benadrukte de noodzaak om de internationale gemeenschap in te schakelen om te voorkomen dat Teheran kernwapens verkrijgt.


Minister Gallant benadrukte de unieke en onwrikbare band tussen Israël en de Verenigde Staten, een band die is gebaseerd op gedeelde waarden, belangen en ongeëvenaarde samenwerking op alle gebieden. Hij sprak zijn toewijding uit om de uitstekende samenwerking tussen de respectievelijke defensie-instellingen in de strategische, militaire en industriële arena's verder uit te breiden - en zo de belangen te dienen en de vrijheden van beide naties te verdedigen.


Tijdens de oproep deelde minister Gallant een situatiebeoordeling van de belangrijkste strategische uitdagingen die de veiligheid van de staat Israël en de stabiliteit in het Midden-Oosten bedreigen, te beginnen met de veelzijdige Iraanse dreiging, waaronder zijn nucleaire ambities, regionale agressie en proliferatie van geavanceerde nauwkeurige wapens. Hij benadrukte de kritieke internationale samenwerking die nodig is om te voorkomen dat Iran een nucleair wapen verwerft, dat niet alleen Israël, maar de hele internationale gemeenschap bedreigt.


In dit verband benadrukte hij ook het belang van het verder uitbreiden van de Abraham-akkoorden naar andere landen en het verdiepen van de bestaande strategische en militaire samenwerking met regionale partners, onder leiding van de VS.


Minister Gallant sloot de discussie af door secretaris Austin te bedanken voor zijn standvastige inzet voor de veiligheid van Israël en de kwalitatieve militaire voorsprong, en benadrukte het belang van het persoonlijk voortzetten van de strategische dialoog.


106 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page