israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Ministerieel team voor bestrijding van misdaad en geweld in de Arabische sector bijeengekomen


Premier Bennett tijdens de vergadering voor van het ministeriële team over de bestrijding van misdaad in de Arabische sector. Foto Koby Gideon (GPO)


Premier Naftali Bennett zondag de eerste vergadering geleidt van het ministeriële team voor de bestrijding van misdaad en geweld in de Arabische sector. Hieronder volgen zijn opmerkingen aan het begin van de vergadering:


"De situatie met betrekking tot geweld in de Arabische sector heeft de rode lijn bereikt. Het probleem werd opzij geschoven en jarenlang verwaarloosd totdat het buitensporige proporties aannam, zoals we het afgelopen jaar hebben gezien", aldus de premier.


"Onze regering neemt het probleem zeer serieus. In coördinatie met Minister van Openbare Veiligheid Omer Barlev, en met de andere ministers, vormden we een interministerieel werkteam onder leiding van de plaatsvervangend minister van Openbare Veiligheid – en de gepensioneerde Israëlische politie majoor-Gen. – Yoav Segalovitz om misdaad en geweld in de Arabische sector te bestrijden. Yoav zal optreden als projectmanager van de regering om misdaad en geweld in de Arabische sector te verslaan. Als overheid bieden we Yoav en het team de tools en de steun om te slagen in de missie", voegde Bennett eraan toe.


Bennett ging verder dooor te vermelden dat "het belangrijk is, ook na de aanval op politieagenten in Kafr Kassem afgelopen weekend, en dat ik verwacht dat het Arabische publiek – gekozen vertegenwoordigers, Arabische publieke figuren, media-persoonlijkheden uit de Arabische sector en anderen – achter de politie en de veiligheidstroepen. En ja, het hele Arabische publiek moet achter de staat staan'.


"De staat mobiliseert nu om de Arabische burgers te beschermen tegen de verwoesting van misdaad en illegale wapens, en tegen moord en beschermingsrackets. Dit zal veel tijd, moeite en middelen vergen. En terwijl de staat mobiliseert, moet het Arabische publiek begrijpen dat de veiligheidstroepen niet de vijand zijn – zij zijn de oplossing. Beschuldig de staat niet; ga er liever hand in hand mee. k verwacht dat het Arabische publiek volledig meewerkt in de strijd tegen misdaad en geweld in de Arabische sector", vervolgde Bennett.


"In de loop der jaren heeft zich hier een staat binnen een staat ontwikkeld; Ik denk dat we ons daar nu allemaal van bewust zijn. Omgaan met deze omvang zal geen dag of twee duren, maar we zijn ermee bezig. We ondernemen actie en zullen dat blijven doen", zei Bennett die besloot met het hele team veel succes toe te wensen.


Bij de discussie waren aanwezig de ministers van Justitie, Binnenlandse Zaken, Openbare Veiligheid, Sociale Zaken en Sociale Zaken, de minister van het ministerie van Financiën, de plaatsvervangend minister van Openbare Veiligheid, de procureur-generaal, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, de secretaris van het kabinet; de directeuren-generaal van het kabinet van de minister-president en de ministeries van Binnenlandse Zaken, Openbare Veiligheid, Financiën, Sociale Zaken en Sociale Diensten; de inspecteur-generaal van de Israëlische politie, de adjunct-directeur en de voorgedragen directeur van de ISA, de directeur van de Israëlische belastingdienst en andere professionele functionarissen.
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws