top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ministerie van Defensie kiest Israëlisch bedrijf voor testen en trainen autonome voertuigen


Foto via Cognata


Het Israëlische Ministerie van Defensie heeft Cognata simulatiesoftware geselecteerd om de training en het testen van militaire autonome voertuigen (AV's) op verschillende terreinen te ondersteunen.


De stap omvat de integratie van Cognata-software in de technologie van de Israel Defense Forces (IDF) om de veiligheid en gereedheid van algoritmen te versnellen.

Cognata biedt een realistisch simulatie- en testplatform voor AV's en geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS).


Volgens het bedrijf is de offroad simulatie ontworpen om waarnemings- en controle-uitdagingen voor moeilijk terrein te testen, trainen en valideren. Deze omvatten situaties zoals wanneer er geen duidelijke weg is, of een met uitdagende omstandigheden.


De testoplossing kan helpen om het langdurige verificatie- en validatieproces te verkorten en de AI/ML-trainingstijd te verkorten tot maanden.Cognata CEO Danny Atsmon zei: “Cognata is er trots op gekozen te zijn en samen te werken met het Ministerie van Defensie, om de ontwikkelingsbehoeften van het IDF te ondersteunen en te versnellen.


“Zeer nauwkeurige en schaalbare simulatietechnologie is essentieel om autonome voertuigen in het algemeen en de veiligheid en paraatheid van algoritmen in het bijzonder te valideren, binnen de bijna oneindige combinaties van real-world scenario's.


"Cognata's technologie creëert snel nieuwe visualisatie- en synthetische omgevingsbenaderingen, om verbeterde AI/ML-training mogelijk te maken, die de betrouwbaarheid verhoogt, menselijke fouten bij kritieke missietaken vermindert en een positieve invloed heeft op het vertrouwen in mens-machine-teaming."


IDF Robotics Systems Knowledge Leader, majoor Vladimir Vakulin, zei: "We hebben verschillende simulatieproviders zorgvuldig geïnspecteerd en waren onder de indruk van de hoge kwaliteitsnormen van Cognata."


"We kijken uit naar een productief proces voor de ontwikkeling van algoritmen, richting IDF-excellentie."


In december vorig jaar werd Allison Transmission door het Israëlische Ministerie van Defensie geselecteerd om de toekomstige infanteriegevechtsvoertuigen (IFV) van laatstgenoemde te ondersteunen.
61 weergaven0 opmerkingen
bottom of page