israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Ministerie van Toerisme start gratis rondleidingen door Israël voor recent aangekomen vluchtelingen


Premier bij aankomst vluchtelingen uit Oekraïne. Screenshot YouTube


In de komende dagen zal het Israëlische Ministerie van Toerisme beginnen met het aanbieden van gratis rondleidingen door heel Israël voor nieuwe immigranten, in het Russisch begeleid door erkende gidsen.


Dit als onderdeel van de bijdrage van het Ministerie van Toerisme aan de nationale inspanning om de integratie van recent aangekomen nieuwe immigranten uit conflictgebieden te vergemakkelijken en om te voldoen aan hun behoeften om kennis te maken met hun nieuwe land.


Dit unieke project, gefinancierd door het Ministerie van Toerisme, omvat alles wat de nieuwe immigranten, die de oorlog in Oekraïne zijn ontvlucht, nodig hebben.


Dit omvat de begeleiding en het vervoer van de ongeveer 20 hotels waarin de nieuwe immigranten en degenen die in aanmerking komen onder de Wet op de Terugkeer verblijven totdat er huisvestingsoplossingen zijn gevonden. Meer dan 160 Russischsprekende gidsen hebben zich aangemeld om deel te nemen aan het project, en het Ministerie van Toerisme is van plan deze tours te organiseren zolang de vraag er is.


De rondleidingen gaan langs Israëlische natuurparken en autoriteitslocaties in het hele land, en er is al grote belangstelling voor het project van de nieuwe immigranten zelf. Nieuwe immigranten die in een andere accommodatie wonen, komen ook in aanmerking voor deelname aan de gratis rondleidingen.


Minister van Toerisme Yoel Razvozov: “De nieuwe immigranten die onlangs in Israël zijn aangekomen uit de conflictgebieden, maken een moeilijke periode door. Daarom, als we de mogelijkheid hebben om hen een positieve ervaring te bezorgen en hen kennis te laten maken met ons prachtige land, dan is dat een zegen. Als iemand die zelf Aliyah naar Israël heeft gemaakt, weet ik hoe uitdagend die eerste periode in een nieuw, onbekend land kan zijn, en hoeveel je verlangt naar activiteiten in een taal die je begrijpt. Dit is wat we kunnen bieden. Tijdens de pandemie was de toeristenindustrie de eerste die sloot en de laatste die openging, maar nu, wanneer mensen in echte nood verkeren, komt de industrie onmiddellijk samen om de nieuwe immigranten een helpende hand te bieden.”
37 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws