israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ministerie van Volksgezondheid in Abu Dhabi tekent MoU met Sheba Medical Center uit Israël


Foto ministerie van Volksgezondheid Abu Dhabi


Het het ministerie van Gezondheid in Abu Dhabi (DOH), de regelgevende instantie voor de gezondheidssector in het emiraat Abu Dhabi, en het Israëlische Sheba Medical Center, een van de top 10 ziekenhuizen ter wereld, hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend om gezamenlijke inspanningen te mobiliseren tussen de twee partijen in de zorg en het uitwisselen van expertise en ervaringen om de beleving van patiënten en de dienstverlening aan hen te verbeteren.


Het MoU zal de entiteiten in staat stellen hun inspanningen te consolideren om het gezondheidszorgsysteem van het land te verbeteren en de ervaring van de patiënten met zorg van de hoogste kwaliteit te verbeteren, waardoor het emiraat wordt gepositioneerd als een prominente bestemming voor medische toeristen. De twee entiteiten toonden interesse in samenwerking en het stimuleren van innovatie in de gezondheidszorg en het identificeren, ontwikkelen en monitoren van patiëntenzorgbehandelingen door de uitwisseling van kennis, beste medische praktijken en methodieken, aldus het persbericht.


In aanwezigheid van Abdulla bin Mohamed Al Hamed, voorzitter van DoH, werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door ZE Dr. Jamal Mohammed Alkaabi, ondersecretaris van DoH, professor Yitshak Kreiss, directeur-generaal van SMC, de heer Yoel Har-even, directeur van de International Division and Resource Development bij SMC en Eitan Na'eh, Israëlische ambassadeur in de VAE.


Het memorandum van overeenstemming is een belangrijke stap op weg naar het verkennen van beschikbare samenwerkingsmogelijkheden om vooruitgang te boeken in verschillende aspecten, waarvan de belangrijkste telegeneeskunde en het gebruik van kunstmatige-intelligentietechnieken zijn die tijdens de “Covid-19”-pandemie belangrijk zijn geworden, en om vooraanstaand medisch onderzoek aanmoedigen en ondersteunen en profiteren van de resultaten ervan om de gezondheid en veiligheid van gemeenschappen te behouden.


Na de ondertekening van het MoU zei Dr. Jamal Mohammed Al Kaabi: "Het ministerie van Volksgezondheid - Abu Dhabi blijft zijn uiterste best doen om de resultaten van de gezondheidszorgsector te verbeteren en zorgt voor de levering van de meest geavanceerde gezondheidszorgdiensten in overeenstemming met de hoogste internationale normen, waaruit blijkt dat het erop gebrand is om effectieve partnerschappen aan te gaan met lokale en internationale toonaangevende medische instellingen.”


Professor Yitshak Kreiss zei: “De Abraham-akkoorden hebben Israël en de VAE een unieke kans gegeven om samen te werken op het gebied van gezondheidszorg en digitale gezondheid te bevorderen ten behoeve van onze gemeenschappen. We zijn verheugd om partnerschappen aan te gaan met zorginstellingen in Abu Dhabi die een gedeelde visie hebben die geen grenzen kent.”


Het MoU is een belangrijke stap in het verkennen van kansen op het gebied van gezondheids- en medisch onderzoek die zullen bijdragen aan een gezondere en veiligere gemeenschap. Bovendien zullen beide entiteiten samenwerken om geavanceerd onderzoek te ontwikkelen en te versterken en de gezondheidszorg voor patiënten te verbeteren op verschillende aspecten, waaronder telegeneeskunde en het gebruik van kunstmatige intelligentie.


Sheba Medical Center is het grootste medische centrum in Israël en behoort tot de top 10 van ziekenhuizen ter wereld. Het staat bekend om zijn meelevende zorg en toonaangevende diensten, medische innovaties en praktijken.

21 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws