israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Mitsubishi Corp. gaat samenwerken met Israëlis investeringsvehicle voor nieuwe voedsel technologieën


Ter illustratie. Foto The Trendlines Group


Trendlines Agrifood, een investeringsvehikel van The Trendlines Group, een toonaangevende in Israël en Singapore gevestigde investeringsgroep, kondigde aan dat het een partnerschapsovereenkomst is aangegaan met Mitsubishi Corporation ("MC") om opkomende technologieën en startups in de voedsel- en landbouwsector te zoeken die van belang kunnen zijn voor de wereldwijde activiteiten van de Japanse handelsgigant, aldus de firma's in een persverklaring.


De activiteiten van MC zijn onderverdeeld in tien businessgroepen en bestrijken vrijwel elke branche, en het onderzoekt actief innovatie afkomstig uit Israël, waar de agrifoodsector het afgelopen decennium een ​​enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.


Volgens een rapport van Start-Up Nation Central waren er halverwege 2019 meer dan 350 innovatieve agrifood-techbedrijven in Israël, waarbij de sector bedrijven bevat die te maken hebben met een breed scala aan uitdagingen: van voedselteelt en productie tot alternatieve voedselbronnen , conservering en levering en tot consumptie.


Trendlines Agrifood heeft een schat aan ervaring in het scouten en evalueren van agrifood-technologieën voor investeringen en ontwikkeling. MC hoopt deze ervaring aan te boren en samen veelbelovende technologieën te identificeren die kunnen worden gebouwd en baanbrekende innovatie bieden aan wereldwijde ondernemingen.


CEO Trendlines Agrifood Nitza Kardish PhD., merkte op: "Samenwerken met MC is synergetisch. We krijgen onschatbare markt- en branche-inzichten van een wereldleider in hun vakgebied, en MC maakt gebruik van onze ervaring in technologie-evaluatie en -ontwikkeling."


Leor Ben-Yakov , CInO van MC Tel-Aviv en hoofd van Partnerships & Ventures, merkte op: "General Manager, de heer Takashi Kai , en ik zijn erg enthousiast over de samenwerking met Trendlines. het Israëlische innovatie-ecosysteem in verschillende belangrijke industrieën. Door samen te werken met een zeer gerenommeerde partner zoals Trendlines, creëren we in feite een win-win-win-samenwerkingsmogelijkheid voor Trendlines, voor MC en natuurlijk voor topstart-ups in Israël en Buitenland."

26 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws