israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Mitsui Sumitomo Insurance uit Japan investeert $ 36 miljoen in Israëlische startup Upstream Securi


Foto Upstream security


De in Japan gevestigde Mitsui Sumitomo Insurance Co. (MSI) heeft een strategisch partnerschap opgezet met de Israëlische cybersecurity startup Upstream Security en $ 36 miljoen geïnvesteerd als onderdeel van de C-financieringsronde van deze cybersecurity-startup.


De geldinjectie maakt deel uit van een groter bedrag dat de startup hoopt op te halen in de C-financieringsronde.


Upstream biedt cloud gebaseerde cyberbeveiliging, machine learning en big data-analyse voor met elkaar verbonden en autonome voertuigen. De samenwerking zal de Japanse verzekeraar helpen om de machine learning- en analyseoplossingen van Upstream te gebruiken om inzichten te krijgen in de mobiliteitsgegevens voor verzekeringsdoeleinden.


Door het partnerschap zullen MSI en Upstream "de kracht en voordelen van telematicagegevens in de automobielsector in handen brengen van verzekeraars en polishouders", aldus de bedrijven in een verklaring.


Naast MSI nam ook IDI Insurance Company, een van de toonaangevende verzekeringsmaatschappijen van Israël, deel aan de investeringsronde, door $ 2,5 miljoen in het bedrijf te injecteren en het totale ingezamelde geld op $ 38,5 miljoen te brengen. Eerder dit jaar lanceerden IDI en MSI een gezamenlijke technologie hub in Israël.


De strategische samenwerking tussen Upstream en MSI "zal een revolutie teweegbrengen in de autoverzekeringssector", waardoor verzekeringsmaatschappijen gegevens van met elkaar verbonden en autonome voertuigen kunnen gebruiken om "zinvolle inzichten te verkrijgen voor verschillende verzekerings gerelateerde gebieden, waaronder verbeterd risicobeheer en verbeterde klantervaring", aldus de verklaring.


De snelle groei van het geconnecteerde auto-ecosysteem heeft geleid tot een grotere belangstelling voor op telematica gebaseerde diensten. Het cloudgebaseerde mobiliteitsdataplatform van Upstream breidt de gegevensanalysemogelijkheden van MSI uit en stelt MSI in staat om aanvullende risicogerelateerde services te bieden op basis van het gebruik en het gedrag van de bestuurder, aldus de verklaring.


MSI streeft ernaar "de klantervaring te verbeteren door middel van digitalisering", zegt Masashi Ippongi, algemeen directeur bij Mitsui Sumitomo Insurance. "Het voordeel van Upstream op het gebied van data-analyse zal MSI helpen te voldoen aan de vraag van consumenten naar hoogwaardige en volgende generatie verzekeringsproducten, -toepassingen en -diensten."


"De samenwerking tussen Upstream en MSI zal nieuwe datagestuurde kansen openen voor zowel autofabrikanten, verzekeringsmaatschappijen als hun klanten", zegt Yoav Levy, medeoprichter en CEO van Upstream. De samenwerking met MSI zal het bestaande mobiliteitsdata platform van Upstream uitbreiden en helpen bij het ontwikkelen van "diepe en langdurige relaties met hun klanten en auto-OEM's in Japan."12 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws