israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Mobiele vaccinatie units op stranden Israël op zaterdag


Screenshot Channel 12 nieuws


Eind juli is de expiratie datum van de Pfizer vaccins in Israël en omdat niet bekend is wanneer de volgende zending vaccins komt was zaterdag de laatste dag waarop jongeren een eerste vaccinatie konden ontvangen om over 3 weken de tweede vaccinatie te krijgen. De ziekenfondsen kwamen daarom met mobiele vaccinatie units naar de stranden van Israël om zoveel mogelijk jongeren te vaccineren.


Het hoofd van de Maccabi HMO, Sigal Dadon-Levy, zei tegen de Walla nieuwssite:"Om vaccinatie aan te moedigen en het gemakkelijker te maken voor tieners die zich willen laten inenten, hebben we de mobiele vaccinatie units naar hun favoriete uitgaansgelegenheid gestuurd, het strand."


Volgens Walla-nieuws is ongeveer 29 procent van de leeftijdsgroep van 12-15 jaar gevaccineerd, samen met ongeveer 11% die COVID-19 heeft opgelopen en is hersteld. Dit brengt het immuniteitspercentage op ongeveer 40% – onder de 50% waarop het ministerie van Volksgezondheid had gehoopt.


Screenshot Channel 12 nieuws


“We begonnen de campagne met 23% van de kinderen van 10-19 jaar in te enten en vandaag is 40% van hen gevaccineerd. Het is niet wat we wilden, maar het is nog steeds veel en ik denk dat we zullen doorgaan als we de vaccinvoorraden aanvullen”, zei de direkteur van het ministerie van Volksgezondheid, Levy.


Volgens het ministerie zullen mogelijk in de loop van augustus nieuwe Pfizer vaccins aankomen, daarover wordt nu onderhandeld met Pfizer.74 weergaven1 opmerking
bottom of page
israelnieuws