israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Mossad en Turkse veiligheidsdienst hebben 3 Iraanse pogingen Israëli's aan te vallen, verijdeld


Screenshot YouTube


Volgens berichten van Channel 12 News en Times of Israel, hebben de Mossad en Turkse veiligheidsdiensten de drie aanvallen op Israëlische staatsburgers weten te voorkomen.


Deze berichten kwamen naar buiten, twee dagen nadat een Iraanse cell van 10 personen door de Turkse veiligheidsdienst was opgepakt.


Volgens een bij de acties betrokken functionaris, slaagde de Mossad er de afgelopen dagen in om twee andere complotten tegen Israëli's in Istanbul te verijdelen, waarbij de toeristen het land in de "laatst mogelijke seconde" ontvluchtten in daarvoor door de Mossad gecharterde vliegtuigen.


Hij zei ook dat "de invallen werden uitgevoerd in overleg met de Turkse autoriteiten, en bedankte hen voor hun inspanningen om de Iraanse aanvallen tot nu toe te verijdelen.


Een Channel 12-rapport vrijdagavond zei dat de twee andere complotten waren gericht tegen Israëli's op een markt in Istanbul en in stadshotels. Onder de gearresteerden "zouden Iraniërs en Turkse staatsburgers zijn.


Uren eerder had de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Saeed Khatibzadeh, gezegd "dat de Israëlische beweringen dat Teheran Israëliërs in Turkije als doelwit heeft, ongegrond zijn en deel uitmaken van een vooraf ontworpen scenario om de betrekkingen tussen de twee moslimlanden te vernietigen".


Hoewel door het oppakken van de Iraanse cell de dreiging waarmee de Israëli's in Turkije worden geconfronteerd, enigszins is verminderd, is de reiswaarschuwing voor Israëli's om niet naar Turkije te gaan, en zeker niet naar Istanbul, nog niet opgeheven en nog steeds van kracht.
159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws