top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na 3,5 jaar bouwen is de grensbarrière tussen Israël en Gaza voltooid


Foto ministerie van Defensie


De 65 km lange grens barrière met Gaza is na 3,5 jaar bouwen klaar en omvat een ondergronds onderdeel met sensoren, een bovengronds hek, een zeebarrière, radarsystemen en commando- en controlekamers om infiltraties vanuit de Gazastrook zowel bovengronds als ook ondergronds, naar Israëlisch grondgebied te voorkomen.


Foto ministerie van Defensie


Er werd vandaag een ceremonie gehouden ter gelegenheid van de voltooiing van de bouw van de barrière, in aanwezigheid van de minister van Defensie, de chef van de generale staf van de IDF, de directeur-generaal van het ministerie van Defensie en extra hoge functionarissen van het ministerie en de IDF.


Foto ministerie van Defensie


Minister van Defensie Benny Gantz : "De barrière, een innovatief en technologisch geavanceerd project, ontneemt Hamas een van de capaciteiten die het probeerde te ontwikkelen, en plaatst een 'ijzeren muur', sensoren en beton tussen de terreurorganisatie en de inwoners van het zuiden van Israël. Deze barrière zal de Israëlische burgers een gevoel van veiligheid geven en zal deze prachtige regio in staat stellen zich verder te ontwikkelen en te bloeien.”


Foto ministerie van Defensie


“Het routinematige leven hier [in het zuiden van Israël is onze overwinning en het is de grootste bedreiging voor terroristische organisaties. We zullen onze bereidheid blijven handhaven om elke poging om Israëlische burgers schade te berokkenen te dwarsbomen, met de nadruk op raketaanvallen vanuit Gaza. We zullen ook de overdracht van Iraanse knowhow en technologie naar Gaza voorkomen, en zullen elke poging van Hamas om zijn filialen in Judea en Samaria of waar dan ook in Israël te exploiteren, blijven dwarsbomen. Hun pogingen zijn keer op keer mislukt,” aldus Gantz.


Foto ministerie van Defensie


Minister Gantz voegde toe: "Om de realiteit in Gaza te veranderen, zijn onze eisen eenvoudig en duidelijk - het stoppen van de militaire opbouw van Hamas, langdurige rust en de terugkeer van onze jongens levend en dood die in Gaza worden vastgehouden. We werken onvermoeibaar om dat te bereiken en ik adviseer Hamas om deze problemen aan te pakken en niet te focussen op bedreigingen."

202 weergaven0 opmerkingen
bottom of page