israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Na druk van Israël haalt Booking.com bakzeil


Screenshot YouTube


Na druk van Israël, heeft hotel- en accommodatiereserveringsbedrijf Booking.com bakzeil gehaald en bestempelt het nu accommodaties in Judea, Samaria en Gaza als 'door conflicten getroffen', in plaats van 'bezet', in een nieuw beleid dat vrijdag is ingesteld.


Na jaren van druk van Palestijnse functionarissen en mensenrechtengroeperingen, was de onlinereisdienst, van plan om een ​​waarschuwing toe te voegen aan alle eigendommen op de Westelijke Jordaanoever die eigendom zijn van Israëli's, waarin staat dat het gebied " een verhoogd risico vormt voor de veiligheid en mensenrechtenschendingen of andere risico's voor de lokale gemeenschap en bezoekers heeft. "


Israël verzette hevig zich tegen deze reiswaarschuwing en Booking.com heeft nu toegegeven dat het klanten die op zoek zijn naar huurwoningen in Israëlische nederzettingen, adviseert om de reisadviezen van hun regering te lezen voordat ze boeken in het gebied, "dat mogelijk door conflicten wordt beïnvloed". Specifieke waarschuwingen voor eigendommen van Israëli's op de Westelijke Jordaanoever zullen niet worden gemeld.


De Israëlische premier Yair Lapid prees de prestatie en voegde eraan toe dat "ons beleid is om een ​​constante politieke inspanning te leveren tegen valse anti-Israëlpropaganda."


Lapid voegde eraan toe dat dit een belangrijke stap was "in de strijd tegen delegitimering".
1.156 weergaven1 opmerking
 
israelnieuws