israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na Google roepen nu ook werknemers van Amazon op om Israël te boycotten


Foto Facebook Amazon


Nadat eerder enkele honderden werknemers van Google hadden opgeroepen tot een boycot blijken nu ook 500 werknemers van Amazon op te roepen voor een boycot van Israël na de gevechten met Hamas en support voor Palestina uit te spreken. Ze zeiden er snel bij geen antisemieten te zijn. Amazon heeft 1.300 werknemers in Israël en won samen met Google onlangs een groot contract van de Israëlische overheid om clouddiensten te gaan leveren.


"Meer dan 500 werknemers van Amazon hebben een brief ondertekend waarin ze de CEO van het bedrijf Jeff Bezos en de CEO van AWS (Network Services and Cloud Computing Division) Andy Jesse oproepen om het Palestijnse lijden te erkennen en contracten met de Israëlische regering op te zeggen", meldt vandaag (woensdag) de technologiesite The Verge.


"We roepen de Amazone leiding op om de voortdurende aanval op de fundamentele mensenrechten van de Palestijnen onder illegale bezetting te erkennen", schreven de werknemers.


Ze eisten dat Bezos en Jesse, die naar verwachting het volgende kwartaal de functie van CEO van Amazon zal overnemen, zonder taal te gebruiken die een machtssymmetrie of situationele gelijkwaardigheid impliceert, die de ontwrichting, vernietiging en dood die de Palestijnen decennia lang onevenredig zijn aangedaan, minimaliseert en verkeerd voorstelt, " aldus luidt de verklaring.


Amazon is in 2014 in Israël begonnen en heeft twee onderzoeks- en ontwikkelingscentra in Tel Aviv en Haifa. In totaal heeft het bedrijf in Israël ongeveer 1.300 mensen in dienst , die betrokken zijn bij de ontwikkeling van chips voor de serverfarms van AWS, bij de ontwikkeling van skimmers voor bezorging als onderdeel van het Prime Air-project en bij Alexa Shopping - een aankoopdienst via Amazon's spraak assistent. Als onderdeel van Lab 126 ontwikkelt Amazon in Israël hardware zoals slimme luidsprekers, Kindle-apparaten en meer.


205 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws