top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

National Institutes of Health (NIH)werkt samen in het nieuwe Israëlische Pandemie Research Instituut


Dr. Daniel Douek van de NIH en Sheba Medical Center CEO prof. Yitshak Kreiss ondertekent een memorandum van overeenstemming tot oprichting van het Sheba Pandemic Research Institute, 22 december 2022, met prof. Dror Harats, uiterst links, voorzitter van R&D bij Sheba, en dr. Gili Regev-Yochay, directeur van het nieuwe instituut, kijkt toe. Foto met dank aan Sheba Medical Center via ISRAEL21C


Het Amerikaanse National Institutes of Health (NIH) werkt samen met Sheba Medical Center aan de oprichting van het Sheba Pandemic Research Institute (SPRI) in het Sheba Medical Center, het grootste medische centrum van Israël en een Newsweek top-10 gerangschikt als 's werelds beste ziekenhuis van de afgelopen vier jaar.


Het instituut zal multidisciplinair gezamenlijk onderzoek naar wereldwijde infectieziekten faciliteren en zal ernaar streven de bevindingen van dat onderzoek snel in klinische settings te brengen in het geval van toekomstige epidemieën en pandemieën.


“De oprichting van het Sheba Pandemic Research Institute vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in onze voortdurende inspanningen om toekomstige epidemieën en pandemieën te voorkomen en te bestrijden”, aldus prof. Gili Regev-Yochay, directeur van het Sheba Pandemic Research Institute en Infectious Diseases Unit van het Sheba Medical Center, tegen ISRAEL21C.


"Samen met de NIH hopen we dat de ontdekking van ziekteverwekkers en infectieziekten kan worden vertaald in gezondheidsresultaten die niet alleen het leven van patiënten over de hele wereld verbeteren, maar ook beschermen."


De oprichting van het instituut volgt op recent door Sheba geleid onderzoek gepubliceerd in het New England Journal of Medicine over boosterdoses van het mRNA Covid-vaccin, gebaseerd op een cohort van ongeveer 10.000 personeelsleden bij Sheba die deel hebben genomen aan een lopend onderzoek om de werkzaamheid van Covid te meten vaccins.


SPRI-onderzoekers werken rechtstreeks samen met het NIH Vaccine Research Center in Maryland en zullen prioriteit geven aan innovatie bij de diagnose van opkomende pathogenen en epidemiologische gericht op het bijdragen aan voorspellingen van toekomstige virale en bacteriële bedreigingen.


"De kern van de missie van de National Institutes of Health and Vaccine Research Center is de toepassing van wetenschappelijke en technologische kennis om vaccins en biologische geneesmiddelen tegen infectieziekten te ontwerpen en te ontwikkelen", aldus prof. Daniel Douek, hoofd van de Human Immunology Section van de HIH Vaccine Research Centrum en senior wetenschappelijk adviseur van het Sheba Pandemic Research Institute. "Samen met Sheba kunnen we ontdekking omzetten in echte gezondheidsvooruitgang."

49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page