israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nederland verplicht 10 dagen quarantaine voor reizigers uit Israël


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Op het moment dat het aantal corona patiënten in de Israëlische ziekenhuizen afneemt en blijkt dat de helft van de dagelijkse besmettingen kinderen jonger dan 12 jaar betreft, komen Europeesche landen, waaronder Nederland, met strenge eisen voor iedereen die uit Israël komt.


Hierdoor zien tienduizenden Israëlis die tijdens de komende feestdagen naar Nederland of andere EU landenwilden reizen, hun vakantieplannen in duigen vallen.


Nederland stelt voor reizigers uit Israël, en ook vanuit de VS, Kosovo, Montenegro en Noord-Macedonië vanaf vandaag, 4 september, het EU inreisverbod in. Reizigers uit deze gebieden kunnen Nederland alleen inreizen als ze volledig gevaccineerd zijn of onder een andere uitzondering van het EU-inreisverbod vallen.


Ook moeten zij zich vanaf 4 september 9.00 uur houden aan de verplichte quarantaine van 10 dagen. Vanaf 6 september 9.00 uur geldt voor hen dat ze alleen naar Nederland mogen

reizen als ze ook een bewijs van een negatieve test kunnen tonen (en niet met een herstel- of vaccinatiebewijs als vervanging van het testbewijs).


Ondertussen hebben Portugal en Zweden besloten om Israëlische staatsburgers de toegang te ontzeggen te midden van de stijgende coronavirusinfecties in het land.


Terwijl het Zweedse inreisverbod komende maandag ingaat, moesten afgelopen donderdag reizigers die naar Portugal wilden reizen overrichterzake naar huis terugkeren,omdat ze niet konden inchecken op Ben Gurion Airport.


Ondanks dat de vaccinatiegraad in Israël tot de hoogste ter wereld behoort, richten Nederland, Portugal en Zweden zich op het hoge aantal dagelijkse besmettings gevallen en maken ze geen uitzondering voor Israëli's die zijn gevaccineerd, of hersteld van COVID-19.


Ook wordt door deze drie landen geen rekening gehouden dat de helft van de dagelijkse besmettingen in Israël kinderen onder de 12 jaar betreft, dat het aantal patiënten in de ziekenhuizen gestaag afneemt, en dat inmiddels ruim 2,5 miljoen Israëlis driemaal zijn gevaccineerd.


EU lidstaten zijn niet gebonden aan de EU-aanbeveling. Zo heeft Italië besloten om niet-gevaccineerde Israëli's te weren, maar kunnen degenen met Israëlische vaccinatiecertificaten gewoon het land bezoeken.


Spanje vereist vanaf 6 september een vaccinatiebewijs dat minimaal 14 dagen of langer voor de reis is afgegeven terwijl Roemenië en Tsjechië hebben gezegd dat alleen gevaccineerde Israëli's het land binnen mogen.

165 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws