top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Netanyahu kan het nog niet verkroppen "Lapid brengt Israël in gevaar door met de US te coördineren"


Screenshot video KAN nieuws


De door de Likud eerder vandaag aangekondigde "belangrijke diplomatieke aankondiging van oppositieleider Netanyahu, bleek te bestaan uit een tirade tegen minister van Buitenlandse Zaken omdat hij met de regering Biden heeft afgesproken eventuele acties tegen Iran met hen te coördineren.


"Terwijl Bennett luid en duidelijk spreekt over de 'beul uit Teheran', hebben hij en zijn premier Lapid van de staat Israël de vrijheid van handelen afgenomen om zonder voorafgaand bericht op te treden tegen het regime van de ayatollahs in Teheran," aldus Netanyahu.


"Als er geen verrassingen waren geweest, hadden we de reactor in Irak niet kunnen vernietigen", zei Netanyahu over de aanval in 1981 op Saddam Hoesseins kernreactor die werd bevolen door premier Menachem Begin, waarbij hij opmerkte dat Washington hem meermaals om een ​​dergelijke toezegging had gevraagd in de 15 jaar dat hij aan de macht was en hij dat altijd zou hebben geweigerd.


Opgemerkt moet worden dat In 2007 premier Olmert aan president Bush aangaf dat Israël de Syrische kernreactor zou aanvallen, maar die aanval niet met de VS had gecoördineerd.


Volgens Netanyahu zou daar specifiek door president Biden om zijn gevraagd, maar hem had geantwoord "zijn verzoek in overweging te nemen."

"Lapid is in de praktijk de premier van Israël", zei Netanyahu vervolgens, waaraan hij toevoegde "dat Lapid en Bennett 'het recht hebben opgegeven om zonder voorafgaande kennisgeving op te treden tegen het Iraanse regime en zijn nucleaire programma.


"Door die slappe en zwakke boodschap die nu naar Iran is gestuurd, kunnen de ayatollah's nu goed slapen" aldus Netanyahu.


In een korte reactie zei Yair Lapid "het eerste deel van je boodschap is niet waar en het tweede deel zal dat ook niet zijn, maar ik dank de voorzitter van de oppositie voor het advies, we zullen vanaf hier verder gaan "


Eerder op maandag had Lapid tijdens een fractievergadering van Yesh Atid partij gezegd dat "de ze op de ministeries een grote chaos hadden aangetroffen en van 'min nul' opnieuw moeten beginnen om orde in de chaos te scheppen".


Volgens Netanyahu is een dergelijke uitspraak "hypocriet in het licht van zijn komende bezoek aan de Emiraten waarmee ik een normalisatieovereenkomst heb bereikt".


Interessant is het artikel in de Times of Israel te lezen waaruit blijkt dat Netanyahu niet de feiten juist heeft en zichzelf tegenspreekt:

"Want ondanks dat Netanyahu beweert dat het beleid betekent dat Israël niet tegen Iran kan optreden zonder eerst de VS op de hoogte te stellen, is het in het verleden grotendeels gezien als een schild voor Israël, om ervoor te zorgen dat Jeruzalem op de hoogte is van alle toenaderingen die de VS zouden kunnen maken in de richting van de islamitische Republiek."


114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page