top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw AI-systeem helpt Israëlische hulpdiensten levens te redden


Foto met dank aan Magen David Adom via ISRAEL21C


Een uniek, op kunstmatige intelligentie gebaseerd systeem helpt paramedici in Israël levens te redden door noodoproepen van slechte kwaliteit te transcriberen en kostbare tijd te besparen voor eerstehulpverleners bij het verlenen van zorg.


De technologie is ontwikkeld door AudioCodes, een Israëlisch bedrijf dat geavanceerde oplossingen voor spraaknetwerken en mediaverwerking biedt, en is onlangs geïnstalleerd in het 101 Emergency Dispatch Center van Magen David Adom , de nationale organisatie voor hulpdiensten van Israël. De technologie is ontwikkeld in volledige samenwerking met de MDA, aldus het bedrijf.


Het systeem, dat volgens het bedrijf het eerste in zijn soort ter wereld is, transcribeert de oproep in realtime, waardoor de medische hulpdiensten en paramedici sneller en professioneler kunnen reageren in gevallen waarin de kwaliteit van de oproep slecht is.


Het systeem heeft trefwoorden geïnternaliseerd die verband houden met medische noodgevallen, waardoor de telefoniste zich kan concentreren op de informatie die wordt verstrekt door de beller, die normaal gesproken onder grote druk staat, zelfs wanneer hij wordt omringd door lawaai. Dit bespaart de tijd die normaal gesproken nodig is om de bellers te vragen zichzelf te herhalen.


CEO van AudioCodes Shabtai Adlersberg zei dat het oproeptranscriptiesysteem "ultiem beheer van het oproepsysteem mogelijk maakt, reactietijden verkort en levens redt."


“MDA is een early adopter van AI-tools als onderdeel van zijn voorbereidingen voor zijn toekomstige behoeften, en dat is een eer voor ons, als een wereldwijd bedrijf dat gewend is om zijn producten in het buitenland op de markt te brengen en te verkopen, om te werken ten voordele van MDA en het Israëlische publiek. " hij zei.


Adlersberg zegt dat het systeem doorgaat met ontwikkelen die het in de toekomst zullen verbeteren, inclusief de mogelijkheid om belangrijke zoekwoorden te benadrukken om ze onder de aandacht van paramedici te brengen, en om te transcriberen in andere talen.


Dr. Eli Jaffe, adjunct-directeur-generaal voor de gemeenschap van de MDA, zei: “We hebben weer een belangrijke stap gezet door samen met AudioCodes nieuwe levensreddende technologie te ontwikkelen. Door AI te integreren, kunnen we de eerste reactie verbeteren, de inhoud van de oproep snel en effectief begrijpen en de tijd verkorten die nodig is om de vereiste details te verkrijgen en teams naar het veld te sturen tijdens een noodoproep.”
51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page