israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw "Groen Paspoort" met nieuwe QR-code vanaf vandaag van kracht in Israël


Screenshot YouTube


Vanaf vandaag, zondag moeten locaties en bedrijven waar een Groen Paspoort nodig is om toegang te krijgen, de QR-code van elk Groen Paspoort scannen met een app van het ministerie van Volksgezondheid en worden vergeleken met hun ID's om te verifiëren dat ze kunnen binnenkomen. De nieuwe QR-code is bedoeld om de passen moeilijker te vervalsen.


Hoewel de QR-codes al maanden bestaan hebben de meeste bedrijven afgezien van het scannen ervan voor verificatie en mensen vaak gewoon met een vluchtige blik door te zwaaien.


Vanaf vandaag verandert dat echter en wordt het, volgens Channel 12 News, afgedwongen.


Volgens het ministerie van Volksgezondheid zou de nieuw QR-code beter beveiligd zijn en kan er niet worden gesjoemeld. Het nieuwe Groene Paspoort bevat een digitale handtekening, die bedrijfseigenaren moeten scannen voordat ze de houders toegang verlenen.


Het Groene Paspoort met nieuwe QR-code moet door iedereen opnieuw worden gedownload en is zes maanden geldig.


Het geldt

  • *voor iedereen die een week daarvoor een tweede of derde vaccinatie heeft gekregen.

  • Degenen die een of twee keer zijn hersteld en niet zijn gevaccineerd, komen in aanmerking voor een groene pas die maximaal zes maanden geldig is vanaf de datum van het laatste certificaat van herstel.

  • Degenen die zijn hersteld en ook slechts één vaccindosis hebben gekregen voor of na herstel, komen in aanmerking voor een groene pas geldig tot en met 31.3.2022

  • Van Covid herstelde kinderen van 12 jaar en 3 maanden of jonger komen in aanmerking voor een groene pas geldig tot 31.03.2022, of tot de leeftijd van 12 jaar en 3 maanden, afhankelijk van wat later is (vanaf 17.10.2021)

Personen die niet zijn gevaccineerd of slechts 1x zijn gevaccineerd komen er niet voor in aanmerking en moeten een negatieve test kunnen tonen niet ouder dan 72 uur, die zelf moet worden betaald.147 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws